Bionext organiseert Biokennis Café Aardappels en Vollegrondsgroente

Op woensdag 3 september organiseert Bionext het Biokennis Café AVG op de Biologische Velddag in Lelystad. Boeren en telers krijgen in het café een overzicht van actueel onderzoek dat van belang is voor de biologische vollegrondsgroenteteelt en akkerbouw en kunnen hun onderzoeksvragen inbrengen. Bionext verzamelt deze onderzoeksvragen en brengt telers met dezelfde vragen met elkaar in contact. Ook worden er onderzoekers bij de vragen gezocht.

Het bijzondere aan het Biokennis Café is dat de resultaten van een aantal onderzoeken direct te zien zijn in het veld. Zoals bijvoorbeeld een langjarige proef met niet-kerende grondbewerking en experimenten met stapeling van biodiversiteitondersteunende maatregelen, die leiden tot een robuust systeem. Naast onderzoeksvragen is er volop ruimte voor een gesprek met de Bionext-projectleiders Heleen Klinkert en Marian Blom over de manier waarop telers innovaties op hun bedrijf willen invoeren en wat ze daarbij nodig hebben.

De Biologische Velddag vindt plaats op de Broekemahoeve, Elandweg 84 in Lelystad. Het Biokennis Café is van 13:00 tot 18:00 uur geopend.


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven