Koude (ALS-)douche voor De Halm

Wereldwijd zijn er inmiddels miljoenen emmers ijskoud water over evenzoveel hoofden leeg gekieperd om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. De Ice Bucket Challenge begon in Amerika en spreidde zich in no time over de wereld uit. Ook Dinther houdt haar kleren niet droog, als het aan de medewerkers van Graanpletterij De Halm ligt.

Het was Rob van den Berg, nota bene hun eigen directeur, die het Halm-team nomineerde voor deelname aan de Ice Bucket Challenge. Deze 'uitdaging' bestaat uit een donatie aan de Stichting ALS Nederland die bezegeld wordt met een koude douche in de open lucht.

Rob had reeds op persoonlijke titel een emmer koud water over zich heen gehad. Toch bewees hij niet de flauwste te zijn door dinsdag nog een keer mee te doen met elf van zijn werknemers, die hun werkdagen doorgaans droog doorkomen.De redactie van MooiHdl vroeg een Halm-medewerker of echt iedereen vrijwillig meedeed. "Ja, op een na dan, maar ik zal geen namen noemen. Ze wou eigenlijk niet meedoen omdat ze het te koud vond of zo. Smoesjes, vonden wij. We stelden haar voor de keuze: of je doet mee met de Challenge, of we spuiten je nat met de brandslang. Nat of nat. Ze koos voor het goede doel."

De hilarische gebeurtenis werd gefilmd en is op de facebookpagina van De Halm terug te zien. Het team van De Halm nomineerde vier anderen: allereerst, in het kader van solidariteit, hun eigen zaterdagse poetsploeg en verder Voets Specialiteiten uit Schijndel, leverancier Decora uit Elst en Stichting Ranja uit Dinther. Met het ingezamelde geld wordt het Tuinders team gesponsord dat aanstaande zaterdag 7 september mee gaat doen aan de Amsterdam City Swim. De opbrengst daarvan komt ten goede aan Stichting ALS Nederland.

Bron: MooiHdl.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.