Maatschap Cuppen wil met Sanseveria's de bio-markt op

Tholen - Bij Maatschap Cuppen-Cuppen zijn nu ook biologische potplanten verkrijgbaar, de Sanseveria. "We teelden deze plant al drie jaar voor Plant Planet. En vanaf dit jaar planten we ze ook zelf op omdat we ook de biologische branche willen voorzien van biologische potplanten. We kunnen potten leveren van 12 en 15 centimeter", vertelt Hans Cuppen.

Hans geeft aan dat ze hiermee best een risico nemen, aangezien de afzet nog niet optimaal is. "Toch durven we het aan, omdat we hopen dat er interesse voor komt vanuit de winkels en andere afzetkanalen. Het is een mooi nieuw product dat past bij de bloemenhoek." De Sanseveria's zijn ook al in het buitenland verkrijgbaar, Maatschap Cuppen is naast Skal- ook Bio Suisse-gecertificeerd: "Coop Zwitserland gaat een proef met de biologische potplanten doen. De eerste zending potten is daar nu heen. We hopen natuurlijk dat het een succes wordt en dat er in de toekomst grotere aantallen heen kunnen gaan."

Cuppen is ook druk op zoek naar een opening op de Duitse afzetmarkt. "We zijn al met een partij in overleg en hopen dat andere exporteurs het zaakje op willen pakken en wegzetten. De kwaliteit is uitstekend, zo gaan de biologische planten via Plant Planet al jarenlang ook gangbaar weg. De prijs is ook zeker niet het grootste probleem, het is vooral qua afzet een uitdaging. Logistiek gezien kunnen we de Sanseveria's eenvoudig verpakken in een doosje van 50 centimeter hoog en je kunt de planten rustig een week in de donkere doos bewaren alvorens je ze in de winkel zet."


De Sanseveria. De pot van 15 centimeter op de voorgrond, die van 12 centimeter op de achtergrond.

Het biologische bloemenbedrijf levert ook plantmateriaal van biologische aardbeien. "De weerbaarheid van de planten staat voorop in de teelt. Deze planten zijn nu volop aan het afleveren. Wel heeft het weer van de afgelopen tijd er helaas voor gezorgd dat de boeren het land niet op konden. We hebben daardoor nog voldoende op voorraad voor een levering in het voorjaar. Deze planten kunnen in maart/april weer de grond in."


De aardbeienplanten.

Voor meer informatie:

Hans Cuppen
Maatschap Cuppen-Cuppen Horst
Meterikseweg 124
5961 CZ Horst
077 3985383
06 20997721
hans.cuppen@kpnmail.nl
www.biobloemcuppen.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.