
De biologische kaasproducent in Lunteren heeft een natuurlijke kaaskorst ontwikkeld voor haar Remeker-kaas. Jan Dirk geeft aan dat dit een groot succes is. "Daarom produceren we sinds februari alleen nog Remeker-kazen met natuurlijke kaaskorst." Tegelijk liep de producent tegen een probleem aan: "De kazen liggen nu in een kaaspakhuis dat niet geschikt is voor de kazen met natuurlijke korst. De ruimte is
niet goed geïsoleerd en te droog, de kazen hebben een vochtgehalte van 90% nodig. En de gecoate kazen die we hadden zullen zich juist niet thuis voelen in het nieuwe pakhuis."
Jan Dirk vertelt dat met het ontwerp van het Natuurpakhuis echt vanuit de kaas gedacht is. "Dat wat de kaas nodig heeft, hebben we hierin verwerkt. Zo wordt het Natuurpakhuis onder meer voorzien van natuurlijke bevochtiging en luchtbeweging, 100% afbreekbare isolatie en natuurlijke koelvloeistof. We zijn in totaal 1,5 jaar bezig geweest met de voorbereidingen."
Voor meer informatie:
Jan Dirk van de Voort
Remeker
Postweg 110
6741 ML Lunteren
0318 482850
[email protected]
www.remeker.nl