Zaterdag 30 augustus

Duurzame Markt op Bruisend Brielle

Mensen die graag duurzaam willen consumeren, kunnen op zaterdag 30 augustus een Duurzame Markt bezoeken aan de Turfkade in Brielle. De Stichting Milieu Dichterbij organiseert deze markt als onderdeel van het jaarlijkse evenement Bruisend Brielle.
 

Respect voor natuur en milieu

Duurzame producten zijn producten die met zo min mogelijk belasting voor het milieu en met respect voor natuur, dierenwelzijn en de mensen veraf en na ons, zijn vervaardigd. Duurzame consumenten houden rekening met de productiewijze, de logistiek en gebruiken niet meer dan nodig is. Ook letten zij op de herbestemming van producten na gebruik.
 

Advies en informatie

Bezoekers kunnen op de Turfkade terecht voor biologische groenten en levensmiddelen uit eigen streek (honing, sappen, jam), natuurlijke schoonmaakartikelen, milieuvriendelijke geschenken en duurzame schoenen, tassen en accessoires. Er zijn ook ondernemers aanwezig die advies kunnen geven over zonnepanelen, zeer efficiënte houtkachels, elektrische huurauto's en elektrische oplaadzuilen. Zij geven graag uitleg en informatie over hun producten. Verder zijn er kramen waar lokale natuur- en milieuorganisaties zich te presenteren, waaronder een imker, aangesloten bij de Nederlandse Bijenvereniging, die prachtig kan vertellen over het fascinerende leven van bijen en hun grote belang voor de natuur.
 

Kinderactiviteiten

Bij de kramen van de Stichting Milieu Dichterbij en de gemeente Brielle kunnen kinderen meedoen met een ballengooispel, waarbij ze een frisbee kunnen verdienen. Andere activiteiten zijn bijenhotels maken en waterdieren op naam brengen.
 
De milieuorganisatie Stichting Milieu Dichterbij (SMD) geeft gastlessen op scholen en voorlichting aan burgers op het gebied van milieu en gezondheid. De SMD is een niet-gemeentelijk educatief centrum voor duurzame ontwikkeling met drie projectmedewerkers en drie bestuursleden. Het werkgebied beslaat heel Zuid-Holland-Zuid.

Op de Duurzame Markten maken bezoekers kennis met duurzame producten en een duurzame leefstijl en worden consument en producent bij elkaar gebracht.
 
Datum: Zaterdag 30 augustus 2014
Plaats: Turfkade, tussen de Varkensstraat en de Zuidspuistraat, Brielle
Tijd: 11:00 uur–17:00 uur

Bron: Stichting Milieu Dichtbij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven