Arsenaal Doesburg: Nieuwe bio-winkel slechts 'tipje van de sluier'

Tholen - "Stormachtig", zo omschrijft Mano Dijkman de eerste dagen na de opening van de biologische winkel van het Arsenaal in Doesburg. "We hebben vrijdag 22 augustus voor het eerst de deuren geopend en het is sindsdien ontzettend druk geweest." Mano geeft aan dat de klanten niet alleen uit nieuwsgierigheid op bezoek kwamen. "Er zaten ook veel mensen uit Doesburg tussen die heel blij zijn dat ze nu ook gewoon in hun eigen stadje terecht kunnen voor eerlijke mooie producten."


Het Arsenaal in Doesburg.

Mano en zijn compagnon Ton van Stiphout hebben grootse plannen voor het voormalige 14e eeuwse klooster. "Vanaf september zal het Arsenaal 1309 het nieuwe kloppende hart van Doesburg zijn. En we zijn van mening dat deze biologische winkel daarin een mooie en belangrijke rol kan gaan spelen." De opening van de winkel is dus het spreekwoordelijke 'tipje van de sluier'. Op 13 september zal in het Arsenaal in Doesburg ook een biologische stadsbrouwerij en grand café openen. "Er komt ook een biologische moestuin en een kruiden- en bloementuin. We gaan de komende tijd meer laten zien waar we voor staan."



Mano runde hiervoor samen met zijn vrouw een buitenschoolse opvang waarbij de kinderen zoveel mogelijk buiten mogen spelen en zelfs een eigen moestuintje hebben. "Mijn vrouw is hiermee verder gegaan. De kinderen worden daar opgevangen zoals wij vinden dat het hoort." Ton was aannemer, wat uiteraard goed van pas komt bij het opnieuw tot leven brengen van het Arsenaal. "We hopen dat we samen over genoeg kwaliteiten, kennis en kennissen beschikken om van dit project een succes te maken."


De oude stijl van het pand is duidelijk terug te zien in de winkel.

In de biologische winkel is de stijl van het pand mooi terug te zien. "Dat was ons belangrijkste doel: we wilden het pand het pand laten. Er praat hier 700 jaar geschiedenis tegen je, daar moet je gewoon iets mee doen. Je waant je in de winkel dan ook in het oude gebouw." De eerste klanten waren volgens Mano in ieder geval laaiend enthousiast: "Dit gaat niet alleen over het mooie gebouw, maar de mensen zijn ook zo blij dat deze producten nu in Doesburg verkrijgbaar zijn. Het klopte gewoon niet dat in Doesburg bijvoorbeeld al twaalf jaar geen groenteboer te vinden was."

Voor meer informatie:

Mano Dijkman
Het Arsenaal 1309
Kloosterstraat 15
6981 CC Doesburg
06 43906699
info@hetarsenaal1309.nl
www.hetarsenaal1309.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven