"Het assortiment is binnen 1 jaar al bijna verdubbeld"

Zeeuwen weten Het Gouden Ei goed te vinden

Tholen - Bio-winkel Het Gouden Ei in het Zeeuwse s'-Heer Arendskerke bestaat 1 jaar. De winkel is te vinden op het terrein van de biologische legpluimveehouderij van de familie en veel mensen uit 's Heer Arendskerke en omgeving weten de winkel inmiddels al goed te vinden. Edine Koens geeft aan dat het eerste jaar boven verwachting goed verlopen is: "We hadden eerlijk gezegd ook geen verwachtingen toen we de winkel openden. We hadden zoiets van 'we zien het wel'. Daarom is het alleen maar positief wanneer we kijken naar hoe het nu gaat. We hebben veel aanloop."Edine runt de winkel. Ze is de partner van Bastian Blok, de zoon van Rien en Nelleke blok, die voornemens is het bedrijf van zijn ouders over te nemen. Edine moet eerlijk bekennen dat zelfs haar schoonvader sceptisch was over de opening van de winkel. "Wel steunde hij onze beslissing. Laat ze het maar gewoon proberen, gaf hij aan." Ook veel klanten gaven in het begin aan dat ze het dapper vonden. "Gelukkig komen die mensen nog steeds in de winkel. Dat is erg fijn. We zijn volgens mij ook echt op het goede moment begonnen, aangezien de vraag naar biologisch blijft stijgen."


Vanwege het eenjarig bestaan is deze tent neergezet. Daarin presenteert Edine wat biologische producten en haar brocante meubelen.

Volgens Edine komt slechts een deel van de klanten uit het dorp. "Er komen ook veel mensen van verder weg. Er zitten mooie natuurvoedingswinkels in Goes en Middelburg, maar deze klanten geven aan dat onze winkel eenvoudiger bereikbaar is. Ook waarderen ze dat het wat persoonlijker is. Dit komt volgens mij onder meer door het feit dat er bij ons ook veel producten van de eigen boerderij verkrijgbaar zijn, waaronder uiteraard eieren." Verder teelt de familie zelf pompoen, wortelen, aardappelen en rode bieten (Daar moest Edine even over nadenken. "Wij noemen dit altijd kroten"). In de winkel liggen ook eigen tomaten en courgettes.


De groenten worden gepresenteerd op deze grote tafel in het midden van de winkel.

In november is een start gemaakt met groenteabonnementen. "Dit loopt goed. We hebben twintig vaste abonnees en een tijdje terug hebben we nieuwe inschrijvers een gratis fruitabonnement aangeboden. Daar kwam de nodige respons op." Edine geeft aan dat er in de loop van het jaar het nodige veranderd is in de winkel. "De groenten presenteer ik nu bijvoorbeeld op een grote tafel in het midden van de winkel. En het assortiment is inmiddels bijna verdubbeld. Ik voeg regelmatig nieuwe producten toe. Zo zijn sinds vorige week ook losse granen verkrijgbaar in de winkel en gisteren heb ik voor het eerst allerlei broodproducten van Zonnemaire verkocht."

De winkel is op donderdag van 13:00 uur tot 17:30 uur geopend en op vrijdag van 9:00 uur tot 17:30 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 13:00 uur. "We houden vast aan deze openingstijden, omdat ik bang ben dat de aanloop zich anders te veel gaat verspreiden."

Voor meer informatie: info@goudenei.net of kijk op de Facebook-pagina van Het Gouden Ei.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.