Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1 op 11 nieuwe auto's deels elektrisch aangedreven

Het Leidse kennisbureau voor de autobranche, AUMACON, stelt haar prognose voor de autoverkopen op de Nederlandse markt voor het jaar 2014 neerwaarts bij naar een niveau van 380.000 nieuwe auto's. Bij realisatie van deze nieuwe prognose zou het laagste jaaraantal sinds 1969 een feit worden.

De verkoop van nieuwe auto's in ons land kampt al langer met fikse tegenspoed. Vorig jaar nog werden – zelfs met inbegrip van een ongebruikelijk heftige 'eindsprint' in de maanden november en december – slechts 416.777 verkopen gerealiseerd. Voor dit jaar werd aanvankelijk uitgegaan van 415.000 stuks, maar is - aldus AUMACON – alsnog een bijstelling gerechtvaardigd naar nog slechts 380.000 stuks. Een dergelijk laag jaaraantal is sinds 1969 niet meer voorgekomen. Ter vergelijk: de afgelopen tien jaren werd een jaargemiddelde van 478.000 gerealiseerd. In de jaren daarvoor noteerden de autodealers in ons land nóg hogere aantallen, met een absoluut recordaantal van 611.776 stuks in 1999.

De afzet van hybride-auto's zal dit jaar niet in de buurt van het niveau van vorig jaar (ruim 43.000 stuks) komen. "Met totaal 35.000 stuks is dit jaar niettemin één op de elf nieuwe auto deels elektrisch aangedreven. Daarnaast zullen in 2014 ongeveer 2.500 volelektrische auto's worden verkocht; pakweg een gelijk aantal als vorig jaar."

Voor meer informatie: www.aumacon.nl

Publicatiedatum: