GreenChamp Bikes: duurzame loopfiets van bamboe

GreenChamp Bikes is een loopfiets voor kinderen van 18+ maanden tot 5 jaar. Het fietsje is gemaakt van bamboe, met als doel uw kind beter te leren fietsen. Wij gebruiken alleen de beste materialen die de natuur te bieden heeft.

GreenChamp Bikes, een nieuwe en dynamische start-up, maakt met loopfietsen van bamboe voor kinderen vanaf 18 maanden tot 5 jaar! GreenChamp Bikes is ontstaan omdat de oprichters overtuigd zijn dat het speelgoed van kinderen uit eco­vriendelijke, duurzame materialen gemaakt zou moeten worden. Zij willen ouders aanmoedigen hun jonge kinderen op te voeden over de natuur, in de hoop dat deze kinderen een groenere toekomst zullen hebben. GreenChamp bamboe loopfietsen zijn zeer duurzaam. Het fietsje is speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen die voor het eerste leren te fietsen zodat ze gemakkelijk leren manoeuvreren.GreenChamp bikes zijn het geesteskind van Sunny en Daniel. Sunny heeft een solo wereldreis gemaakt op zijn eerste handgemaakte bamboefiets van 6123 kilometer. Na zijn terugkeer ontmoette hij zijn Nederlandse fietspartner Daniel, waarmee hij dezelfde passie deelt voor fietsen, duurzaamheid en bamboe.

Na het bestuderen van fietsen voor kinderen, zagen ze veel loopfietsen in de markt die niet duurzaam zijn gemaakt (bijvoorbeeld vervaardigd van plastic, triplex en aluminium). Ze brachten twee jaar op de tekentafel door en kwamen met een loopfiets voor jonge kinderen van bamboe, licht en duurzaam. Zelfs de jongste onder ons kunnen nu genieten van het rijden op een bamboefiets.Enkele feiten over GreenChamp Bikes:
1) Gemaakt van bamboe, de meest hernieuwbare grondstof van de natuur: het vereist alleen zonlicht en water en groeit zeer snel, tot 1 meter per dag.

2) Speciaal ontwikkelde bamboe technologieën: GreenChamp maakt gebruik van twee speciaal ontwikkelde technologieën tijdens de productie. Honing wordt toegediend in de bamboevezel om barsten te voorkomen. Ook GreenChamp fietsframes zijn dubbelwandig, waarbij één bamboe is gefuseerd tussen twee wanden van bamboe om de duurzaamheid van het frame te waarborgen. Dit verhoogt ook de sterkte van het bamboeframe met ongeveer 50%.3) Meest soepele rit voor uw kind: De natuurlijke verbindingen van het materiaal en de bamboe behuizing bevorderen de meest soepele rit voor uw kind. Het maakt niet uit hoe ze rijden, de trilling dempende effecten van onze natuurlijke materialen complimenteren hun rijstijl voor een glide-achtig gevoel met een
maximum aan comfort.

De GreenChamp Bike kan nog verder gepersonaliseerd worden voor uw kind door het ingraveren van de naam voor een meerprijs van 10 euro. Daniel Heerkens, van GreenChamp Bikes hoopt dat "door de GreenChamp Bike ouders zullen worden aangemoedigd om hun jonge kinderen op te voeden over de natuur, in de hoop dat hun kinderen een groene toekomst hebben".

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven