Beodrinx mag stevia-drankje biologisch noemen

De in Murten (Zwitserland) gevestigde fabrikant Beodrinx mag zijn stevia-drankje voorzien van het biologische label. De producent werd ervan beschuldigd dat hij de consument zou misleiden door de term biologisch te gebruiken, aangezien de drankjes steviaglycosiden bevatten. Deze zijn door het Bundesamt fur Gesundheit als additief gecategoriseerd en voldoen dus niet aan de eisen voor de biologische landbouw. Daarom concludeerde de chemicus van de kantonrechter dat het product met stevia-extract niet als biologisch verkocht mocht worden. De rechtbank heeft nu geoordeeld dat het Stevia-drankje verkocht mag worden als biologisch product. Volgens hem kon het argument van de 'kantonchemicus' niet wettelijk worden gerechtvaardigd.
 


Beodrinx-directeur Umberto Leonetti is ervan overtuigd dat zijn drankjes een positieve invloed hebben op de gezondheid, want stevia is een natuurlijke zoetstof zonder calorieën en hoopt dat steviaglycosiden binnen vier tot vijf jaar in de biologische landbouw en dus op de markt toegelaten zullen worden. In de EU is stevia sinds november 2011 toegestaan. De Beodrinx-drankjes met stevia-extract worden verkocht door Manor en in fitnesscenta en bakkerijen in Zwitserland. Het is ook verkrijgbaar in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, België en Italië.

Voor meer informatie: www.beodrinx.ch

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.