Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zien opkomende interesse in eerlijk eten als bedreiging"

LekkereTrek geweerd van Glemmer Beachfestival

Tholen - Ondanks gemaakte afspraken is LekkereTrek toch niet welkom op het Glemmer Beachfestival (21-24 augustus) in Lemmer. Eerlijke streetfood-verkoper Herman van Vliet kreeg een paar weken geleden opeens te horen dat Event Catering de toestemming ingetrokken heeft. "Ze ontkennen nu zelfs dat LekkereTrek ooit uitgenodigd was om mee te doen. Ik kan echter emailverkeer laten zien waaruit blijkt dat wij er wel degelijk uit waren en een contract opgestuurd zou krijgen", reageert Herman.

LekkereTrek biedt volgens de principes van slowfood, heerlijk, eerlijk, regionaal en seizoensgebonden eten aan. Volgens Herman is er op festivals steeds meer vraag naar eerlijk en traceerbaar eten. "De festivalganger verbindt goede muziek met een goede eetervaring. Toch zal er dus op het komende Glemmerbeach festival in Lemmer alleen plaats zijn voor de vette hap. Volgens mij voelt Event Catering, medeaandeelhouder van het festival, zich bedreigd door de opkomende interesse in eerlijk eten. Deze plotselinge weigering is volgens mij een teken dat we op de goede weg zijn. De 'grote jongens' kunnen niet zo snel omschakelen naar een meer duurzaam aanbod, omdat ze met handen en voeten gebonden zijn aan de voedselindustrie."


Links Herman van Vliet.

Herman vindt het vooral spijtig voor de bezoekers: "Het is jammer voor de festivalganger. Zij zijn nu veroordeeld tot snacks van niet-traceerbare oorsprong. Laatst is het nog voorgekomen dat één hamburger vlees bevatte uit Hongarije, Polen, Engeland en Ierland. Ik ben van mening dat mensen horen te weten waar en wie het eten produceert. En dat dit geen overbodige luxe is blijkt al wel uit de voedselschandalen."

Herman zegt vaker geconfronteerd te worden met angst en weerstand uit de 'oude' horeca. "Vorig jaar stonden we tijdens het Fries StraatFestival op het Gouveneursplein in Leeuwarden. Het liep redelijk en we kwamen net uit de kosten. Een doorn in het oog van festivalsponsor 'De Walrus'. LekkereTrek moest maar een forse bijdrage doen aan het festival, anders trok hij zijn bijdrage in. Zo fors dat het nooit terug te verdienen was. De met tekorten geconfronteerde festivalorganisatie liet z'n oren hangen naar 'de Walrus' en trok de toestemming in. De bezoeker werd de dupe. Weer geen eerlijke hap bij een festival te vinden."


De snackwagen van LekkereTrek.

De ondernemer wil met LekkereTrek een 'streetfood revolution' ontketenen. Volgens hem hoort deze fase daar bij: "Deze weerstand is een teken van succes. Het is alleen jammer dat mensen zo angstig reageren in plaats van op de toenemende vraag in te spelen. Het is mijns inziens ook wel een logische reactie. je kunt als horecaondernemer immers niet zo gemakkelijk omschakelen. Het betekent namelijk dat je een heel ander publiek gaat bedienen." Herman is duidelijk over de toekomst: "Het publiek dat zomaar alles in zijn mond stopt, wordt kleiner. Als je dat niet door hebt hoef je niet over de toekomst na te denken, dan heb je simpelweg geen toekomst."

Voor meer informatie:

Herman van Vliet
LekkereTrek
info@lekkeretrek.com
www.lekkeretrek.com