PvdA Zwolle wil wekelijkse warenmarkt in Holtenbroek

De wijk Holtenbroek in Zwolle heeft tot het midden van de jaren '80 een warenmarkt gehad op het Bachplein. Tot veler spijt is deze markt destijds verplaatst naar winkelplein De Dobbe in de AA-Landen: een aanwinst voor de AA-landen, een verlies voor Holtenbroek.

Een kleine rondgang door de wijk leert de PvdA dat er nog steeds behoefte is aan een wekelijkse warenmarkt in Holtenbroek. Gezien de economische en sociale functie en het effect van een warenmarkt, is dit ook een logische behoefte, vindt de PvdA. "Een warenmarkt zorgt voor extra werkgelegenheid, het is voor bewoners een plek om aankopen te doen, maar het is ook een plek om elkaar te ontmoeten en een praatje te maken. Daarnaast verhoogt een warenmarkt de aantrekkelijkheid en het imago van een wijk". Daarom vraagt de PvdA in deze brief het College van B&W om werk te maken van het realiseren van een warenmarkt in Holtenbroek.

De PvdA benadrukt in de brief dat het nodig is dat er sprake is van een aantrekkelijke en goed functionerende warenmarkt, die tevens ruimte biedt voor lokale of streekproducten, voor biologische producten en producten via duurzame teelt, kortom: een aanbod heeft dat aansluit bij de behoeften van de bevolkingsopbouw van een wijk en omliggende wijken. Een aanbod dat tevens aansluit bij dat wat een stad te bieden heeft, zoals lokale producten van De Vreugehoeve, De Huppe, maar wellicht ook producten van de stadstuinders en de imker van de Klooienberg.

Bron: Weblog Zwolle

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven