Zoveel mogelijk bio-eten tijdens Tilburgse introductieweek

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Traditiegetrouw beginnen kersverse studenten hun eerste jaar met een feestelijke introductieweek. Tilburg, Eindhoven en Breda worden vanaf vandaag (18 augustus) weer overspoeld met studenten uit binnen- en buitenland.

De TOP-week in Tilburg wordt vanaf 18 augustus bezocht door bijna 2600 studenten, van wie zeshonderd uit het buitenland. De buitenlandse studenten arriveerden vrijdag en zaterdag al in de stad tijdens de zogenaamde 'Arrival Days'. De TOP-week is een gezamenlijk introductieprogramma voor studenten van de Universiteit van Tilburg, Fontys Hogescholen en Avans Hogeschool.

Duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid staan centraal tijdens het Tilburgse introductieprogramma. Studenten ontvangen een jute tas in plaats van plastic, er wordt zoveel mogelijk biologisch eten aangeboden en gebruik gemaakt van duurzaam licht, geluid en vervoer. De kleding van de organisatie is gemaakt voor hergebruik. Dance4life is het goede doel van de week.

Nieuw in het programma is het Stadsfestival op donderdag 21 augustus. Studenten presenteren zich dan aan de stad, maar bedrijven en andere organisaties maken ook kennis met de studenten.

Bron: Omroep BrabantPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.