Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse Senator bezoekt de Vreugdehoeve

Hoog Amerikaans bezoek zaterdagmiddag 9 augustus op de biologische melkschapenboerderij de Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg. Senator Barbara Boxer was er met een delegatie voor een werkbezoek. In Nederland bezocht de 73-jarige politica verder Kampen en de Balgstuw bij Rampspol te Ens. Boxer maakt een minitrip door Europa en stelde zich in Nederland op de hoogte van de hoogwater bescherming, en het project Ruimte voor de rivier in het bijzonder. Tijdens het bezoek aan Zwolle, waar verder geen grote ruchtbaarheid aan was gegeven, werd de internationale delegatie op de boerderij verrast met enkele lekkernijen van het huis.


Herman en Marianne van Assen van de Vreugdehoeve.

Op haar trip zaterdag door de IJsseldelta werd de senator vergezeld door haar partner, een specialist van het Department of Waterways and Public Works, iemand van Rijkswaterstaat en afgevaardigden van Waterschap Groot Salland. Iets meer dan een week geleden presenteerde ze in Amerika met senator Dianne Feinstein en twee afgevaardigden het programma W21: Water in the 21st Century. Wetgeving die de gemeenschap zal helpen door het vraagstuk 'water' beter voor te bereiden voor de toekomst. Door het aanbieden van nieuwe prikkels en investeringen voor bewoners, en door bedrijven en lokale water agentschappen helpen om te besparen, recyclen en het beheren van beperkte watervoorraden kan dat gerealiseerd worden. Vrijdag 8 augustus was Boxer nog in Denemarken. Zondag was ze alweer in Zwitserland.

Bron: Weblog Zwolle
Publicatiedatum: