BelOrta verwacht goede hardfruitoogst

BelOrta verwacht dat de oogst van de appelen en peren dit jaar één van de beste te zijn van de afgelopen jaren. Zowel op gebied van kwaliteit als van kwantiteit zijn de oogstprognoses veelbelovend. Dit zal ook zo zijn in de biologische teelt, er zal sneller gestart worden met het verhandelen van het hardfruit en er zal ook langer worden aangeboden.

De bio-hardfruittelers van BelOrta zorgen samen voor een gevarieerd en constant aanbod. Met als hoofdrassen voor de appelen Jonagored en Jonagold. Jonagold is een grote handappel waarvan nog meer dan 20 afwijkende typen bestaan.

Het vruchtvlees van de Jonagold heeft een lichtgele kleur, is stevig en zeer sappig met een aangename smaak. Door zijn gezonde dosis vitaminen en mineralen - onder meer calcium, kalium en ijzer - vormt Jonagold een smakelijke bijdrage tot een goede gezondheid. Hij is ideaal om te gebruiken als tafel- en dessertappel.

Jonagored heeft een roomkleurig vruchtvlees met een pittig en fris aroma dat benadrukt wordt door de speciale verhouding tussen zoet en zuur. Kortom, Jonagored is een uitstekende, goed verteerbare eetappel.

Voor het komende seizoen heeft BelOrta in het areaal van bio-hardfruit een primeur binnen de appelrassen: 'Lola Bio'. De eigenschappen van deze appel worden wel eens vergeleken met deze van de alom gekende 'Pink Lady'. De Lola bio heeft een enorm lange bewaarbaarheid in het huiskamerklimaat en hierdoor zijn eigenschappen niet verliest. Dit zorgt ervoor dat de appel zeer geliefd is bij kinderen.De appel heeft een hard maar zoet, licht zurig vruchtvlees, de kleur is helder rood. Dit appelras wordt ook naar voor geschoven als uitloper van de Elstar doordat hij optimaal te bewaren is.

Naast deze rassen zijn er bij de bio-afdeling van BelOrta ook Cox, Elstar, Topaz en Santana te verkrijgen.

Bij de peren wordt er hoofzakelijk Conference verhandeld. Met een areaal van 25 hectare Conference kunnen ze vanuit BelOrta starten vanaf midden augustus en, afhankelijk van hoe de handel verloopt, tot half april peren aanbieden. Naast de conference bevindt zich ook een deel Doyenne in het perenareaal. Deze peer heeft vooral een dikkere en onregelmatigere vorm dan de Conference peer, waardoor hij een sappiger vruchtvlees heeft.

Al het hardfruit wordt hoofdzakelijk verpakt per 11 kilogram in EPS-M. Alle verpakkingen zijn steeds mogelijk op aanvraag, er kan zelfs verhandeld worden per stuk.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Sander De Proost 015 565435 of bio@belorta.be.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.