Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid
- Sales Manager / Trader
- In- Verkoper Tuinplanten
- Aardbei-veredelaar
- Inkoper / Verkoper BIO groente en fruit
- New business manager
- Internationale Senior Retail Account Manager
- Mango trader
- Commercieel medewerker binnendienst
- Vestigingsmanager / Arbeidsmanager
Carlos Gubbels, van weekmarkt naar 'eetweide':
"Met alleen biologische waar, red je het hier niet"
Cor Gubbels Groente & Fruit was een begrip op weekmarkten. Zoon Carlos gooit het over een andere boeg: met vriend Thorsten opent hij een 'eetwinkel'. Een eetwinkel zoals Carlos Gubbels en Thorsten Wehrens vrijdag openen in de Honigmannstraat in Heerlen, zie je niet veel. Neem alleen al de entourage. Twee levensgrote koeien kijken de eters vanaf een muurschildering aan. De open keuken is omlijst door riet en klimop. Tafeltjes staan op een tapijt van kunstgras. Wanden zijn bekleed met ruw hout. Gubbels: "Wij noemen het onze eetweide." Zo kunstmatig als het interieur achterin oogt, zo puur willen deze ondernemers met hun producten omgaan. Ze werken alleen met verse, liefst biologische en streekgebonden ingrediënten. Als er vlees aan te pas komt, dan is die afkomstig van dieren die het hele jaar gras hebben gegeten en hebben kunnen bewegen. "Met alleen biologische waar, red je het hier niet", zegt Gubbels. De laatste jaren bestierde hij de biologische afdeling van de familiemarktkraam. Eetwinkel Carlos & Thorsten wedt daarom op meerdere paarden. Voorin verkopen ze groente en fruit, deels ook niet-biologisch. Daar kan men verder de door Thorsten bereide maaltijden, salades en soepen afhalen. Evenals biologische wijn en dito specialiteiten. Op de 'eetweide' kan ook alleen iets worden gedronken: smoothies, groentesapjes, koffie en thee. Het lijkt nauwelijks voor te stellen dat dit duo tot voor enkele maanden op weekmarkten stond, in de 76 jaar oude familiezaak.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'