
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Carlos Gubbels, van weekmarkt naar 'eetweide':
"Met alleen biologische waar, red je het hier niet"
Cor Gubbels Groente & Fruit was een begrip op weekmarkten. Zoon Carlos gooit het over een andere boeg: met vriend Thorsten opent hij een 'eetwinkel'. Een eetwinkel zoals Carlos Gubbels en Thorsten Wehrens vrijdag openen in de Honigmannstraat in Heerlen, zie je niet veel. Neem alleen al de entourage. Twee levensgrote koeien kijken de eters vanaf een muurschildering aan. De open keuken is omlijst door riet en klimop. Tafeltjes staan op een tapijt van kunstgras. Wanden zijn bekleed met ruw hout. Gubbels: "Wij noemen het onze eetweide." Zo kunstmatig als het interieur achterin oogt, zo puur willen deze ondernemers met hun producten omgaan. Ze werken alleen met verse, liefst biologische en streekgebonden ingrediƫnten. Als er vlees aan te pas komt, dan is die afkomstig van dieren die het hele jaar gras hebben gegeten en hebben kunnen bewegen. "Met alleen biologische waar, red je het hier niet", zegt Gubbels. De laatste jaren bestierde hij de biologische afdeling van de familiemarktkraam. Eetwinkel Carlos & Thorsten wedt daarom op meerdere paarden. Voorin verkopen ze groente en fruit, deels ook niet-biologisch. Daar kan men verder de door Thorsten bereide maaltijden, salades en soepen afhalen. Evenals biologische wijn en dito specialiteiten. Op de 'eetweide' kan ook alleen iets worden gedronken: smoothies, groentesapjes, koffie en thee. Het lijkt nauwelijks voor te stellen dat dit duo tot voor enkele maanden op weekmarkten stond, in de 76 jaar oude familiezaak.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards
- 2022-02-21 Bijna 20 procent coronasteun naar de horeca
- 2022-02-18 Nieuwe flagship locatie voor The Avocado Show in Westfield Mall of the Netherlands
- 2022-02-07 Versplatform QSTA wil en kan nog flink groeien