Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Carlos Gubbels, van weekmarkt naar 'eetweide':
"Met alleen biologische waar, red je het hier niet"
Cor Gubbels Groente & Fruit was een begrip op weekmarkten. Zoon Carlos gooit het over een andere boeg: met vriend Thorsten opent hij een 'eetwinkel'. Een eetwinkel zoals Carlos Gubbels en Thorsten Wehrens vrijdag openen in de Honigmannstraat in Heerlen, zie je niet veel. Neem alleen al de entourage. Twee levensgrote koeien kijken de eters vanaf een muurschildering aan. De open keuken is omlijst door riet en klimop. Tafeltjes staan op een tapijt van kunstgras. Wanden zijn bekleed met ruw hout. Gubbels: "Wij noemen het onze eetweide." Zo kunstmatig als het interieur achterin oogt, zo puur willen deze ondernemers met hun producten omgaan. Ze werken alleen met verse, liefst biologische en streekgebonden ingrediƫnten. Als er vlees aan te pas komt, dan is die afkomstig van dieren die het hele jaar gras hebben gegeten en hebben kunnen bewegen. "Met alleen biologische waar, red je het hier niet", zegt Gubbels. De laatste jaren bestierde hij de biologische afdeling van de familiemarktkraam. Eetwinkel Carlos & Thorsten wedt daarom op meerdere paarden. Voorin verkopen ze groente en fruit, deels ook niet-biologisch. Daar kan men verder de door Thorsten bereide maaltijden, salades en soepen afhalen. Evenals biologische wijn en dito specialiteiten. Op de 'eetweide' kan ook alleen iets worden gedronken: smoothies, groentesapjes, koffie en thee. Het lijkt nauwelijks voor te stellen dat dit duo tot voor enkele maanden op weekmarkten stond, in de 76 jaar oude familiezaak.