"Haal unieke handgemaakte producten in huis"

Discovered: een wereldmarktplaats voor ambachtslieden

Discovered is een online marktplaats waar ambachtslieden (artisans) uit opkomende markten zelf online winkels openen en hun producten direct verkopen aan consumenten wereldwijd. Bezoek hun online winkels en wordt een onderdeel van de Discovered community. Op de marktplaats vind je handgemaakte producten en hun unieke verhalen en kan je er je eigen (reis)verhalen en door jou ontdekte artisans delen.

Mooie verhalen die verschil maken

Gijsbert van der Sleen klopte eind 2012 aan bij Enviu. Enviu start bedrijven die sociale en milieu-impact creëren. "Ik geloof er sterk in dat mensen zich willen ontwikkelen door zaken te doen. Soms hebben ze alleen niet de middelen ter beschikking om dit te doen. Ik zag een mogelijkheid om een online marktplaats op te richten dat dit mogelijk maakt. Maar het ontwikkelen van een online marktplaats is niet genoeg, je moet in staat zijn mensen die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot internet of een (internationale) afzetmarkt persoonlijk te ondersteunen.""Wij bieden artisans uit opkomende economieën een marktplaats waar zij hun eigen winkel online kunnen openen. Door zonder tussenpersonen te werken creëren wij meer inkomen en werk voor de verkopers. Dat is wat wij 'fairer-trade' noemen!".

Judith Evers, mede-oprichtster van Discovered, ontdekte tijdens haar reizen in India en Bangladesh de mooiste verhalen verscholen achter bijzondere handgemaakte producten. Telkens wanneer zij haar verhalen vertelde aan het thuisfront, merkte zij dat steeds meer mensen enthousiast werden. Tegelijkertijd vroegen de artisans die zij ontmoette of er een mogelijkheid was om hun verhalen te delen in Europa.

Ontdek de wereld thuis

"Bij Discovered koop je niet alleen een product met een goed verhaal, maar maak je ook echt verschil. Voorheen kon je deze producten alleen kopen tijdens verre reizen. Op onze marktplaats worden deze producten nu online gebracht. Discovered zorgt er met zijn scouts voor dat alleen goede verkopers en producten online komen. "Elke aankoop maakt direct verschil. Maar kopers en verkopers kunnen elkaar ook ontmoeten en verder helpen. Dat is het mooie van Discovered."


Op weg om een wereld marktplaats te worden

Artisans en gebruikers zijn zeer positief en de ambities liggen hoog. Op de marktplaats kan je artisans uit 6 landen vinden, India, Indonesië, Kenia, Marokko, Zuid-Afrika en Mexico. Om een echte wereldmarktplaats te worden wil Discovered artisans uit alle opkomende markten vertegenwoordigen. De eerste stap is om lokale teams in 12 landen te hebben en 10.000 producten online te brengen.

Voor meer informatie en/of toelichtingen kunt u contact opnemen met Amber van Leeuwen via amber@discovered.us of via het telefoon nummer 010 2887970. Of kijk op de website www.discovered.us.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven