Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verantwoorde kleding in duurzame bedrijven

Footprint, duurzame bedrijfskleding, is een nieuwe naam in de bedrijfskledingsector. Footprint is onderdeel van Shekila Eco Fashion. Dit bedrijf richt zich op duurzame bedrijven die niet alleen hun beleid duurzaam voeren, maar dit in àlle aspecten willen doorvoeren. De eerste indruk begint bij de ontvangst van klanten in duurzame kleding.



Footprint gebruikt duurzaam textiel, de kleding is gemaakt van gecertificeerde ecologische stoffen en materialen. "Duurzaamheid is vooral losgeslagen op het gebied van 'veggie' food en organic voedsel, iedereen wil gezond eten. Er zijn inmiddels tal van biologische restaurants, frozen yoghurt en nog veel meer gerelateerde duurzame horecabedrijven. Wij spelen in op deze duurzame horeca, daarom specialiseren wij ons hier in. Daarnaast zijn ook veel MKB bedrijven lid van MVO Nederland of voeren een eigen duurzaam beleid. Ook hier is het belangrijk om het totale beleid duurzaam te voeren, dus ook de kleding die men dagelijks draagt. Het is toch krom als je wel een duurzaam bedrijf hebt, maar giftige en onverantwoorde kleding draagt waar mensen amper betaalt krijgen? Dat strookt niet met een duurzaam beleid", zegt eigenaresse Shekila Ramautar.


Damespak Footprint.

Ze geeft aan dat Footprint zakelijke duurzame kleding op maat maakt in een atelier in Nederland. "Voor grotere aantallen wijken we uit naar een ILO atelier in Bulgarije. Dat wil zeggen dat de medewerkers daar vrijwillig het werk doen, dus zonder gedwongen arbeid, normale lonen ontvangen, onder normale werkomstandigheden werken en er zeker geen kinderarbeid wordt verricht."

Voor meer informatie:

06 21818751
info@shekila.nl
www.duurzame-bedrijfskleding.nl
Publicatiedatum: