Jeroen Helleman, AGF-Horecaleverancier Buurtjes:

"Steeds meer vraag naar bio bij Amsterdamse chef-koks"

Tholen - In 1998 gingen Richard Swart en Jeroen Helleman van start met Buurtjes VOF. Vanuit het Amsterdamse Food Centre in Amsterdam voorziet de horecaleverancier zo'n 150 klanten - variërend van restaurants en bedrijfskantines tot instellingen en verenigingen - in 'Groot-Amsterdam' van food en non-foodproducten. Ruim 70% van het aanbod bestaat uit AGF. "We voorzien voor de komende jaren een verdere groei. Het Amsterdamse toerisme blijft altijd in beweging", vertelt Jeroen Helleman.Snijderij

De horecaleverancier heeft een eigen snijderij, waar het hele AGF-pakket naar wens van de klant wordt gesneden of gemelangeerd. "Het is gestart als een extra service naar de bedrijven, maar de snijderij is wel erg belangrijk geworden. We maken een slamelange zoals de klant die wil, snijden de aardappelen - met of zonder schil - in allerlei vormen en maten en maken klantspecifieke fruitsalades. Dat wordt erg gewaardeerd", zegt Jeroen. Bij Buurtjes VOF zijn achttien mensen in loondienst.De locatie op het Food Centre is strategisch gekozen. "Je hebt alles om je heen, zodat we snel kunnen inspelen op vraag en naleveringen. De vraag van de klant bepaalt ons aanbod. We leveren zes dagen per week en hanteren daarbij geen bestelgrootte. Klanten kunnen bij wijze van spreken van 100 gram tot 100 kilo bij ons terecht. We betrekken de AGF-producten hoofdzakelijk van het Food Centre, maar hebben ook een aantal eigen slatelers en kopen nog een gedeelte in bij groothandels elders."


Groot-Amsterdam

Intentie om het leveringsgebied uit te breiden, heeft de ondernemer niet. "We komen weliswaar in omliggende plaatsen als Haarlem en Zandvoort, maar verder dan Groot-Amsterdam hoeven we niet te gaan, want de horeca hier is al turbulent genoeg. Voordeel is dat we altijd bereikbaar én in de buurt zijn. We staan zo voor de deur met een extra bestelling, ook als het geen vaste klanten zijn."Hoewel de horeca moeilijke jaren heeft gehad, is het segment volgens Jeroen wel weer op z'n retour. "Op productniveau zie je de vraag naar producten als cressen en eetbare bloemen flink toenemen, maar met name de groei naar biologisch product is de laatste jaren opvallend. Ondanks dat de beschikbaarheid niet van elk product even groot is, de kwaliteit het zich wel eens laat afweten en de prijs niet altijd gunstig is ten opzichte van het reguliere product, neemt de vraag alleen maar toe. Chef-koks willen biologisch product gewoon op de kaart hebben en gaan er helemaal voor."Jeroen ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Onze klanten wensen service en kwaliteit tegen een nette prijs. Dan zijn ze bij ons aan het juiste adres. We verkopen alleen echte kwaliteit, want dat wint het altijd. Buurtjes is groot geworden door goede service en klein genoeg gebleven om die elke dag te kunnen bieden. En natuurlijk moet de prijs kloppen. Wij zijn zeker niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste."Voor meer informatie:

Buurtjes vof
Jan van Galenstraat 4
1051 KM Amsterdam
Tel: 020 4867053
Fax: 020 086602
jeroen@buurtjes.com
www.buurtjes.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven