stop&go klaar voor de start

Wie van verandering houdt, is bij De Halm op het juiste adres. Verbouwingen volgen er elkaar in rap tempo op. De biologische lifestyle zit in de lift en De Halm beweegt gedreven mee. Het grappige is dat de meest recente verbouwing is gerealiseerd voor de productie van stop&go, een product dat juist een rustmoment wil bieden.

De bedrijvigheid in de vernieuwde inpakruimte is fascinerend. Gestaag werpt de 'oude' inpakmachine zakjes graanvlokken op de band. Zes mannen lijken kriskras door elkaar te bewegen op weg naar Nergenshuizen, maar niets is minder waar: de mannen weten maar al te goed waarmee ze bezig zijn, ze maken er zelfs een wedstrijd van.
afbeelding

De oude inpakmachine bleek niet in staat om de 50 grams portieverpakking (in vijf verschillende smaken) voor stop&go te maken. De nieuwe inpakmachine kan dat wel. Sinds een paar weken draaien er dus twee inpakkers eensgezind naast elkaar. Twee machines waarvan de servo’s en sissende luchtkleppen een aanstekelijk ritme produceren, waarop stilstaan onmogelijk lijkt.

Viking Masek staat er in stoere letters op de nieuwe inpakker. "Het is de naam van het Tsjechische bedrijf dat de machines bouwt", weet inpakker Jan van Grinsven. "Pas hebben we getest welke machine het snelst is. Rinke op de oude en ik op de nieuwe. De oude was sneller. Maar ja, we waren dan ook nog aan het proefdraaien op de nieuwe."

Je moet ze met een lampje zoeken: bedrijven waar het personeel eigenhandig de productie opschroeft bij wijze van wedstrijd, gewoon voor de lol dus. Stop&go rolt binnenkort officieel van de band. Dit heuglijke feit zal ook voor de inpakkers een uitkomst zijn, want ook zij kunnen dan hun welverdiende rustmomentje nemen terwijl ze meedeinen op de steady beat van hun favoriete inpakmachine.

Voor meer informatie: www.dehalm.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven