Stichting EKO-keurmerk en de horeca van het Nederlands Openluchtmuseum organiseren op 29 september een netwerklunch voor beslissers in horeca, catering en instellingen. Het thema: welke kansen biedt de trend van duurzame biologische voeding.
In de retail doet biologisch het al jaren uitstekend, zelfs in tijden dat de supermarktomzetten niet meer stijgen. In de out-of-home sector is het marktaandeel veel lager en zijn ook de groeicijfers bescheidener. André Brouwer van Stichting EKO-keurmerk, die onder andere het EKO-keurmerk Horeca uitgeeft: "Het marktaandeel bio in de retail is 3,5 procent en we zien aan de groei van de natuurwinkels dat de consument méér wil. In de out-of-home markt is het marktaandeel maar 0,9 procent. Laten we de sector helpen haar gasten beter te bedienen."
Op maandag 29 september organiseert Stichting EKO-keurmerk daarom een netwerklunch voor horeca die graag meer met biologisch wil doen. Het kan daarbij gaan om restaurants, cateringbedrijven of instellingen. Locatie is de kasteelboerderij van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, dat sinds januari vorig jaar EKO-gecertificeerd is. Minimaal 60% van de gebruikte ingrediënten zijn nu van gecontroleerd biologische herkomst.
Johan Meurs, chef-kok van het Openluchtmuseum, verzorgt op 29 september met zijn team een voortreffelijke lunch en legt uit hoe hij de omschakeling voor elkaar gekregen heeft. Hoe krijg je je vaste leveranciers mee? Waar loop je tegen aan bij de selectie van nieuwe leveranciers, bij de recepturen, bij de prijsstelling? En waarom past biologisch zo goed bij de ambachtelijkheid en de authenticiteit die het Openluchtmuseum wil uitstralen?
Tijdens de lunch worden veel verschillende biologische ingrediënten gebruikt. Een aantal leveranciers is ook aanwezig om producten te laten zien en proeven. De combinatie van verschillende bedrijven is een mooie gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over praktische zaken en over hoe je je een restaurant met een 'bio-vriendelijke' keuken in de markt zet.
Certificering is een makkelijke en aantrekkelijke stap is als je toch al flink wat biologische ingrediënten inkoopt. Stichting EKO-keurmerk verlaagt de tarieven voor kleinere restaurants naar 395 euro per jaar. Nieuw gecertificeerde restaurants krijgen tijdelijk ook de eenmalige bijdrage van 300 euro voor het toelatingsonderzoek en de registratie gecrediteerd bij de eerste jaarfactuur.
Voor beslissers in horeca, catering en instellingen die geïnteresseerd zijn in biologisch koken en eventuele certificeringen is er de mogelijkheid tot deelname. Stuur voor 15 september een mail naar info@eko-keurmerk.nl met bedrijfsgegevens. Van EKO-keurmerk ontvangt u dan een link voor aanmelding.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Stichting EKO maakt horeca-keurmerk aantrekkelijker
Biologische netwerklunch voor horeca en catering
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards
- 2022-02-21 Bijna 20 procent coronasteun naar de horeca
- 2022-02-18 Nieuwe flagship locatie voor The Avocado Show in Westfield Mall of the Netherlands
- 2022-02-07 Versplatform QSTA wil en kan nog flink groeien