Stichting EKO-keurmerk en de horeca van het Nederlands Openluchtmuseum organiseren op 29 september een netwerklunch voor beslissers in horeca, catering en instellingen. Het thema: welke kansen biedt de trend van duurzame biologische voeding.
In de retail doet biologisch het al jaren uitstekend, zelfs in tijden dat de supermarktomzetten niet meer stijgen. In de out-of-home sector is het marktaandeel veel lager en zijn ook de groeicijfers bescheidener. André Brouwer van Stichting EKO-keurmerk, die onder andere het EKO-keurmerk Horeca uitgeeft: "Het marktaandeel bio in de retail is 3,5 procent en we zien aan de groei van de natuurwinkels dat de consument méér wil. In de out-of-home markt is het marktaandeel maar 0,9 procent. Laten we de sector helpen haar gasten beter te bedienen."
Op maandag 29 september organiseert Stichting EKO-keurmerk daarom een netwerklunch voor horeca die graag meer met biologisch wil doen. Het kan daarbij gaan om restaurants, cateringbedrijven of instellingen. Locatie is de kasteelboerderij van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, dat sinds januari vorig jaar EKO-gecertificeerd is. Minimaal 60% van de gebruikte ingrediënten zijn nu van gecontroleerd biologische herkomst.
Johan Meurs, chef-kok van het Openluchtmuseum, verzorgt op 29 september met zijn team een voortreffelijke lunch en legt uit hoe hij de omschakeling voor elkaar gekregen heeft. Hoe krijg je je vaste leveranciers mee? Waar loop je tegen aan bij de selectie van nieuwe leveranciers, bij de recepturen, bij de prijsstelling? En waarom past biologisch zo goed bij de ambachtelijkheid en de authenticiteit die het Openluchtmuseum wil uitstralen?
Tijdens de lunch worden veel verschillende biologische ingrediënten gebruikt. Een aantal leveranciers is ook aanwezig om producten te laten zien en proeven. De combinatie van verschillende bedrijven is een mooie gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over praktische zaken en over hoe je je een restaurant met een 'bio-vriendelijke' keuken in de markt zet.
Certificering is een makkelijke en aantrekkelijke stap is als je toch al flink wat biologische ingrediënten inkoopt. Stichting EKO-keurmerk verlaagt de tarieven voor kleinere restaurants naar 395 euro per jaar. Nieuw gecertificeerde restaurants krijgen tijdelijk ook de eenmalige bijdrage van 300 euro voor het toelatingsonderzoek en de registratie gecrediteerd bij de eerste jaarfactuur.
Voor beslissers in horeca, catering en instellingen die geïnteresseerd zijn in biologisch koken en eventuele certificeringen is er de mogelijkheid tot deelname. Stuur voor 15 september een mail naar info@eko-keurmerk.nl met bedrijfsgegevens. Van EKO-keurmerk ontvangt u dan een link voor aanmelding.
Abonneren
Vacatures
Stichting EKO maakt horeca-keurmerk aantrekkelijker
Biologische netwerklunch voor horeca en catering
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'