28-31 oktober:

Cursus bodem, plant en voeding met Graeme Sait

Van 28 tot en met 31 oktober komt Graeme Sait van Nutri-Tech Solutions naar Soiltech om een vierdaagse cursus te geven, op het gebied van bodem- en plantgezondheid. In het najaar van 2013 heeft Graeme Sait een dagcursus bij Soiltech verzorgd. Vanwege de vele positieve reacties onder de deelnemers en de interesse in zijn vierdaagse cursus hebben Soiltech en HortiNova besloten om deze cursus ook in Nederland te organiseren.

Met deze vierdaagse cursus willen Soiltech en HortiNova een compleet en duidelijk verhaal met diepgang bieden. Er is vertaling naar het Nederlands aanwezig.

Inhoud cursus

Tijdens deze cursus voor telers uit alle sectoren, kunnen de deelnemers leren op een duurzame manier gezonde producten te produceren en daarbij minder afhankelijk te zijn van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Balans op het gebied van mineralen én biologie is daarbij het uitgangspunt. Tal van nieuwe inzichten, beproefde concepten en praktijkvoorbeelden uit de agrosector vanuit de hele wereld zullen aan bod komen. Boordevol informatie en tips waar de telers op hun bedrijven meteen mee aan de slag kunnen.

De relatie tussen bodem-/plantgezondheid, voeding en menselijke gezondheid zal als een rode draad door de cursus lopen.

Opbouw cursus

De cursus is als volgt opgebouwd:
  • Dag 1: Mineralenmanagement
  • Dag 2: Werken met micro-organismen
  • Dag 3: Sturing van plantengroei
  • Dag 4: Ziekten- en plaagbeheersing

Certificaat

Aan het einde van elke cursusdag wordt een mini-examen afgenomen. Na het succesvol afronden van alle vier de onderdelen, ontvangt de deelnemer het certificaat 'Nutrition Farming'.

Info & inschrijven

Klik hier voor meer informatie over het programma, deelnamekosten en aanmelden. Let op: vol=vol! Bij opgave vóór 1 augustus geldt een voordeligere prijs.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven