Bejo Zaden deelt kennis en innovatie tijdens Open Dagen

Tijdens de Open Dagen van Bejo Zaden gaat het om veel meer dan alleen inspiratie. Bejo toont van 23 september tot en met 27 september 2014 niet alleen haar assortiment, maar vertegenwoordigers van het bedrijf delen ook hun beschikbare kennis en kunde. Bejo geeft haar klanten de juiste ingrediënten om hun eigen teelt te innoveren, zodat zij het beste uit de groentezaden van Bejo kunnen halen. Zowel op het conventionele als biologische demonstratieveld kunnen de rassen bekeken en vergeleken worden.

Ware aanvulling in gezonde snacksegment

Net als voorgaande jaren zal Bejo aandacht besteden aan haar innovatieve concepten. Nieuw dit jaar zijn de bleekselderijsticks; een nieuw item in het snack segment. In een aantal landen zijn selderijsticks niet meer uit het supermarktsegment weg te denken. Door de komst van nieuwe rassen met lange stelen wordt ook de productie van bleekselderij sticks interessanter. Onder andere het ras Balada komt voor dit marktsegment in aanmerking. Dit ras heeft ook lange, gladde stelen en is makkelijk op industriële wijze te verwerken. Uiteraard heeft Balada een uitstekende smaak en is het een ware aanvulling voor het gezonde snack segment. Een nieuwe mogelijkheid voor het eten van bleekselderij en ideaal voor onderweg.
 

Smaakvolle gezonde groenten

Naast de bleekselderij sticks toont Bejo opnieuw haar koolconcepten 'Coolwrap' en 'Léttage'. 'Coolwrap'; een zoetsmakende witte kool met een afwijkende, platte vorm waaruit een vierkant koolblad gesneden kan worden. Door de fijne nerven is deze kool goed te gebruiken als wrap, voor sushi of als onderdeel van een gezonde sandwich. Coolwrap past uitstekend in een koolhydraatarm en glutenvrij dieet.

Onder 'Léttage' zijn meerdere koolrassen met een mild zoete smaak gebundeld. Kool blijft lang knapperig en heeft een hoge voedingswaarde. Léttage is hierdoor uitermate geschikt voor gezonde, smaakvolle salades. "Met deze concepten geven we gehoor aan de groeiende vraag naar smaakvolle, gezonde en gemakkelijk te bereiden groenten", vertelt Perry Kuilboer, verkoopleider Benelux. "De rassen voor deze concepten staan op het demoveld maar zijn ook voor iedereen te proeven in de heerlijke hapjes die bereid worden tijdens de kookdemonstratie, net als de gezonde scheutjesbroccoli en smaakvolle snack wortelen."

Veel nieuwe machines tentoongesteld

De mechanisatie tentoonstelling die ieder jaar veel bezoekers trekt, wordt dit jaar wederom uitgebreid met diverse bedrijven die met groot genoegen hun nieuwe machines willen tonen aan de maar liefst 3000 bezoekers vanuit de gehele wereld. Om een paar voorbeelden te noemen: een volautomatische plantmachine van 'planttape' met als groot voordeel een enorme capaciteit. Of een rupsvoertuig met laadplatform voor de kooloogst. Zo hoeven de machines niet van het land de weg op. En een nieuw ontwerp uienoogster dat zorgt voor minder bolbeschadiging.

De Open Dagen vinden plaats van dinsdag 23 september tot en met zaterdag 27 september van 09:00 tot 17:00 uur (zaterdag tot 16:00 uur) aan de Trambaan 1 in Warmenhuizen. Aanmelden voor de Open Dagen kan via de website.

Voor meer informatie: www.bejo.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven