Vegetariërsbond valt eigen record aan

Langste Vegetarische Tafel dit jaar met 1500 deelnemers

Vrijdag 18 juli wordt de Langste Vegetarische Tafel langer dan hij ooit geweest is in Nederland. De Vegetariërsbond organiseert dan voor de vierde keer dit smakelijke evenement, waarmee de organisatie haar eigen officieuze wereldrecord hoopt te verbeteren. Tenminste 1.500 eters worden verwacht op het Museumplein te Amsterdam. Ondanks dat het evenement dit jaar opnieuw groter is dan het jaar ervoor is het eten nog steeds gratis.

"Vegetarisch is de trend, maar in de meer traditionele horeca wordt nog wel eens moeilijk gedaan als het om vegetarische gerechten gaat. Wie de Langste Vegetarische Tafel in Amsterdam heeft meegemaakt kan daar alleen nog maar om lachen. Hier gaat chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch met tientallen vrijwilligers een heerlijke vegetarische maaltijd opdienen voor 1.500 gasten", aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond)Iedereen die benieuwd is naar hoe lekker vegetarisch eten is mag gratis aanschuiven. Vanaf ongeveer 18:00 uur zal er opgeschept gaan worden. Het eten bestaat uit vier kleine gerechten geïnspireerd door de Hongaarse keuken. "Bij de Oost-Europese keuken denkt men vaak aan veel vlees, maar met deze maaltijd laten we zien dat je ook verrassend Hongaars kan koken zonder vlees", aldus Floris de Graad.

De Langste Vegetarische Tafel vindt voor de vierde keer plaats. Vorig jaar werd het wereldrecord dat in handen was van België verbroken. Het evenement begint om 18:00 uur en vindt plaats rond de vijver op het Museumplein. Het eten wordt onder leiding van chef-kok Erik Wilschut gekookt door 20 vrijwilligers die daarvoor drie dagen in de keuken staan. Sponsor EkoPlaza zorgt er voor dat de ingrediënten van de hoogste kwaliteit zijn.

Om verzekerd te zijn van een plek aan de tafel kan men een plaats reserveren aan een VIP-tafel. Voor de overige opscheppunten geldt letterlijk wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Daarnaast is het mogelijk om een tafel te sponsoren. Voor 25 euro kun je deze tafel dan ook een eigen motto geven.

Voor meer informatie: www.vegetariers.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven