Vrijdag 18 juli wordt de Langste Vegetarische Tafel langer dan hij ooit geweest is in Nederland. De Vegetariërsbond organiseert dan voor de vierde keer dit smakelijke evenement, waarmee de organisatie haar eigen officieuze wereldrecord hoopt te verbeteren. Tenminste 1.500 eters worden verwacht op het Museumplein te Amsterdam. Ondanks dat het evenement dit jaar opnieuw groter is dan het jaar ervoor is het eten nog steeds gratis.
"Vegetarisch is de trend, maar in de meer traditionele horeca wordt nog wel eens moeilijk gedaan als het om vegetarische gerechten gaat. Wie de Langste Vegetarische Tafel in Amsterdam heeft meegemaakt kan daar alleen nog maar om lachen. Hier gaat chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch met tientallen vrijwilligers een heerlijke vegetarische maaltijd opdienen voor 1.500 gasten", aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond)
Iedereen die benieuwd is naar hoe lekker vegetarisch eten is mag gratis aanschuiven. Vanaf ongeveer 18:00 uur zal er opgeschept gaan worden. Het eten bestaat uit vier kleine gerechten geïnspireerd door de Hongaarse keuken. "Bij de Oost-Europese keuken denkt men vaak aan veel vlees, maar met deze maaltijd laten we zien dat je ook verrassend Hongaars kan koken zonder vlees", aldus Floris de Graad.
De Langste Vegetarische Tafel vindt voor de vierde keer plaats. Vorig jaar werd het wereldrecord dat in handen was van België verbroken. Het evenement begint om 18:00 uur en vindt plaats rond de vijver op het Museumplein. Het eten wordt onder leiding van chef-kok Erik Wilschut gekookt door 20 vrijwilligers die daarvoor drie dagen in de keuken staan. Sponsor EkoPlaza zorgt er voor dat de ingrediënten van de hoogste kwaliteit zijn.
Om verzekerd te zijn van een plek aan de tafel kan men een plaats reserveren aan een VIP-tafel. Voor de overige opscheppunten geldt letterlijk wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Daarnaast is het mogelijk om een tafel te sponsoren. Voor 25 euro kun je deze tafel dan ook een eigen motto geven.
Voor meer informatie: www.vegetariers.nl

Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
Top 5 - gisteren
- Nieuwe vereniging Bioplant geeft de biologische akkerbouw een nationale stem
- "Het stimuleren van biologisch en het eigen duurzaamheidsprogramma zitten elkaar niet in de weg"
- Allereerste editie van De Moestuinbeurs: 17 en 18 maart
- Boerenzoon verbindt consument, telers en boeren via website
- Midden-Oosten maakt kennis met bio-zuigelingenvoeding en opvolgmelk op basis van geitenmelk
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
Vegetariërsbond valt eigen record aan
Langste Vegetarische Tafel dit jaar met 1500 deelnemers
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos