Deense bio-omzet: +6% in 2013

De verkoop van biologisch voedsel in Denemarken is de afgelopen tien jaar steeds gegroeid. Dit meldt Organic Denmark. In 2013 werd in Deense supermarkten voor ongeveer 5,8 miljard DDK aan biologische producten verkocht. Dit betekent een stijging van 6% ten opzichte van 2012, volgens nieuwe statistieken van Statistics Denmark. Vooral de verkoop van biologische eieren steeg met 24% vrij fors. "Dit is het gevolg van een toenemende belangstelling voor het welzijn van dieren", aldus Henrik Hindborg van Organic Denmark.De melkverkoop steeg in 2013 met 4%, en de biologische zuivelfabrieken Arla, Thise en Naturmælk verwachten ook verdere groei in 2014. Naturmælk registreerde een omzetgroei van bijna 10% in het eerste kwartaal van 2014 ten opzichte van het eerste kwartaal in 2013. Ongeveer 30% van de in Denemarken verkochte melk is biologisch.

Terwijl de omzet groeit in de detailhandel zijn ook steeds meer biologische producten terug te vinden in de Deense kantines, restaurants en openbare instellingen. De biologische omzet in de Deense private en publieke commerciële keukens is van 2012 tot 2013 met 9,4% gestegen. De autonome omzet is sinds 2009 meer dan verdubbeld.
 
Bron: Organic-Market.Info

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.