Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Portocabin is na 7 jaar echt toe aan vervanging"

Ontwikkeling Caetshage leidt tot bouwplannen

Met het indienen van de aanvraag voor een omgevingsvergunning start Caetshage haar laatste bouwfase. De oude tochtige en lekkende portocabin zal vervangen worden door een definitief onderkomen voor Zorg en Schooleducatie.

Stads- en zorgboerderij Caetshage heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Van kleinschalig pionieren, tot een volwaardige boerderij. Honderden vaste afnemers weten de weg naar de heerlijke lokale en biologische groente, fruit en bloemen te vinden. Daarnaast zijn 'Werk aan het Spoel', 'Lekkers aan de Lek', de Plus en Natuurvoedingswinkel Naturijn vaste afnemers.

Naast de boerderij biedt Zorgboerderij Caetshage zinvolle dagbesteding middels zinnig werk op een echte boerderij. De zorgboerderij draagt het kwaliteitskeurmerk van Zorgboerderijen van de federatie Landbouw en Zorg.

Tenslotte biedt Caetshage in samenwerking met de NME vele educatieve programma's. Wekelijks bezoeken meerdere lagere en middelbare schoolklassen Caetshage.



"De huidige portocabin heeft deze ontwikkeling op Caetshage mogelijk gemaakt", aldus Basjan Dane, voorzitter van stichting Caetshage. "Echter, nu na 7 jaar is zij echt toe aan vervanging'. "We hebben geen luxe wensen", aldus zorgboerin Hilde Verweij, "Maar ons huidige onderkomen staat praktisch op instorten." De lekkage sporen, en tochtende kieren onderstrepen haar verhaal.

Met behulp van renteloze leningen van diverse Culemborgers, en de bijdrages van een aantal fondsen, hebben we voldoende startkapitaal om een vervanging te realiseren voor de portocabin. De huidige schuur zal worden verbouwd, waardoor er een volwaardige ruimte komt voor de Zorg en Publiek/Educatie. Daarnaast zal een kapschuur onderdak bieden aan de diverse Zorgactiviteiten, en de zaken waarvoor in de schuur geen plaats meer is.

"Er is voldoende om de bouw te starten, maar de financiering is nog niet helemaal rond", aldus Basjan. "Er lopen nog een aantal fondsaanvragen. Bij deze een uitnodiging aan Culemborgse organisaties om zich te melden als potentiƫle sponsor.
Hiermee ondersteunt u een bijzondere arbeidsplaats voor zorgvragers, en een unieke educatieve voorziening in Culemborg."

Voor meer informatie: basjan.dane@caetshage.org

Bron: Culemborgse Courant
Publicatiedatum: