De broodafdeling van de Natuurwinkel aan de Dorpsstraat/Pilatusdam in Zoetermeer is geheel vernieuwd, zo meldt Zoetermeer Dichtbij. Sinds 1 juli levert Natuurwinkel Zoetermeer brood en banket van bakkerij Zonnemaire. Renate, de eigenaresse van de Natuurwinkel, vertelt dat de keuze op Zonnemaire is gevallen vanwege het duurzame productieproces, de ambachtelijke bakwijze en natuurlijk de smaak.
"Er was gelijk een klik',vertelt Renate. Zonnemaire nodigde alle medewerkers uit voor een lunch en een uitgebreide rondleiding in de bakkerij. "Ontzettend leuk om te zien dat het grootste deel van het productieproces nog steeds handwerk is. Dagelijks zijn er 120 mensen aan het werk bij bakkerij Zonnemaire."
Zonnemaire is een familiebedrijf, zestig jaar geleden opgestart door Ad van der Westen. Het bedrijf wordt nu mede gerund door zijn vier kinderen.
"Het Zonnemaire brood en banket ligt vanaf nu elke ochtend heerlijk vers in onze winkel. Daarnaast bakken wij brood en banket vers op onze nieuwe stenen vloer oven. Een stenen vloer oven werkt met stralingswarmte waardoor het brood heerlijk knapperig blijft en niet uitdroogt."
Zonnemaire bakt ook Libraire, een breed assortiment innovatieve biologische glutenvrije producten vers en verpakt verkrijgbaar bij Natuurwinkel Zoetermeer.
Klik hier om naar de facebookpagina van Natuurwinkel Zoetermeer te gaan.
Bron: Zoetermeer Dichtbij

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil af van energieslurpende glastuinbouw
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- Welke taal spreken koeien?
- Eigenaren Sprinklr zien af van winst, het vergroten van de biodiversiteit heeft prioriteit
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-27 Carl Siegert grijpt naast EZK Energy award
- 2023-01-24 Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- 2023-01-11 Bakker Bolhuis bakt geen bio-roggebrood meer vanwege hoge energieprijzen
- 2022-12-23 Terugblik biologische granenmarkt 2022
- 2022-12-22 "Die 15 verschillende 'handjes aan het deeg' maken deze speculaas echt uniek"
- 2022-11-09 "Bevlogen politici zoals Hawre Rahimi zijn in Den Haag nog dun gezaaid"
- 2022-11-02 "Rogge levert niet veel op, maar is wel een mooi gewas voor de grond"
- 2022-10-31 Vernieuwd uniform bio-broodassortiment van Van der Westen organic family bakery
- 2022-10-24 "Wat ze ons nu voorschotelen, is gewoon niet toereikend"
- 2022-10-20 "Had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?"
- 2022-10-12 West-Brabant maakt kennis met biologisch molenbrood
- 2022-10-07 PLUS breidt broodassortiment uit met dagverse biologische broden
- 2022-10-05 "De markt voor biologische granen is nog aan het groeien"
- 2022-09-27 Supermarkten schimmig over vers afgebakken broodjes
- 2022-09-21 Nieuw bij BD-Totaal: Grainfields bakmixen
- 2022-09-19 "Als de overheid niets doet, voorzie ik een kaalslag"
- 2022-09-08 Bakkersbedrijven dringen aan op oplossing voor stijgende energiekosten
- 2022-07-13 België: biologisch roggemeel teruggeroepen
- 2022-07-04 Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"