De broodafdeling van de Natuurwinkel aan de Dorpsstraat/Pilatusdam in Zoetermeer is geheel vernieuwd, zo meldt Zoetermeer Dichtbij. Sinds 1 juli levert Natuurwinkel Zoetermeer brood en banket van bakkerij Zonnemaire. Renate, de eigenaresse van de Natuurwinkel, vertelt dat de keuze op Zonnemaire is gevallen vanwege het duurzame productieproces, de ambachtelijke bakwijze en natuurlijk de smaak.
"Er was gelijk een klik',vertelt Renate. Zonnemaire nodigde alle medewerkers uit voor een lunch en een uitgebreide rondleiding in de bakkerij. "Ontzettend leuk om te zien dat het grootste deel van het productieproces nog steeds handwerk is. Dagelijks zijn er 120 mensen aan het werk bij bakkerij Zonnemaire."
Zonnemaire is een familiebedrijf, zestig jaar geleden opgestart door Ad van der Westen. Het bedrijf wordt nu mede gerund door zijn vier kinderen.
"Het Zonnemaire brood en banket ligt vanaf nu elke ochtend heerlijk vers in onze winkel. Daarnaast bakken wij brood en banket vers op onze nieuwe stenen vloer oven. Een stenen vloer oven werkt met stralingswarmte waardoor het brood heerlijk knapperig blijft en niet uitdroogt."
Zonnemaire bakt ook Libraire, een breed assortiment innovatieve biologische glutenvrije producten vers en verpakt verkrijgbaar bij Natuurwinkel Zoetermeer.
Klik hier om naar de facebookpagina van Natuurwinkel Zoetermeer te gaan.
Bron: Zoetermeer Dichtbij

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum
- 2021-10-21 Eerste oogst biobaktarwe van Belgisch ketenproject is een succes
- 2021-10-13 "De vanilleflan is misschien wel het populairste taartje"