Mud Jeans in Sustainia100 2014

Het Nederlandse bedrijf Mud Jeans staat in de 'Sustainia100 2014', een duurzame top 100 van de internationale denktank Sustainia. Dit platform zoekt wereldwijd naar duurzame innovaties en oplossingen. In de top 100 worden steeds 10 initiatieven voor een soortgelijk aantal sectoren beschreven, waaronder mode.

De selectiecommissie bestaat uit filmster en oud-gouverneur Arnold Schwarzenegger (ere-voorzitter), Gro Harlem Brundtland (voormalig premier van Noorwegen), EU-klimaatcommissaris Connie Hedegaard en Rajendra Pachauri van de 'Intergovernmental Panel on Climate Change'.Het concept van Mud Jeans houdt in dat klanten spijkerbroeken en andere jeanskleding tegen een maandelijks bedrag kunnen huren. De kleding is gemaakt van biologisch en gerecycled katoen in fabrieken met goede arbeidsomstandigheden. Na een jaar kan de klant het kledingstuk kopen en inruilen voor een nieuwe exemplaar of laten recyclen.

Waarom is dit een duurzame oplossing?

De productie van spijkerbroeken is waterintensief. Voor een gemiddelde jeans is namelijk ongeveer 11.000 liter water nodig. Volgens Mud Jeans gooien we in Nederland per jaar 135 miljoen kilo katoen weg. Het lease-model vermindert de hoeveelheid grondstoffen en het watergebruik aanzienlijk.

Klik hier voor de Sustainia100 2014.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven