Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe leven wij in 2040?

Waar wonen wij in 2040? In luxueuze moderne gebouwen in de stad, of in een dorp met rust en ruimte, maar wel veel faciliteiten? Met of zonder eigen moestuin? Alleen of samen met familie, vrienden en bekenden? Waar gaat onze voorkeur voor wonen en leven in de toekomst naar uit? Op die vragen probeert het Europese Volante-project, geleid door Alterra, antwoorden te krijgen op een bijzondere manier: crowd sourcing.

De website www.life2040.eu verzamelt de voorkeuren van mensen van nu over het leven in 2040. Met vragen als 'met wie woon je samen in 2040' (niemand, mijn partner, kinderen, ouders, anderen), 'wat eet je' (alles, flexitarisch, vegetarisch, veganistisch, pescatarisch) en andere vragen over wonen, werken, eten, vrije tijd en reizen proberen de onderzoekers een beeld te krijgen van hoe de mensen in 2040 graag willen leven, en wat dat betekent voor de inrichting van de samenleving van de toekomst. Ook al is de enquête speciaal gericht op jongeren, namelijk degenen die in 2040 bepalen hoe onze wereld eruit ziet, iedereen in Europa kan hem invullen. Sterker nog: de onderzoekers willen graag dat zoveel mogelijk mensen meedoen.



Joske Houtkamp coördineert het project namens Alterra. "We hebben deze crowd sourcing tool samen met de Universiteit van Edinburgh ontwikkeld om jongeren hun ideeën te vragen over het leven in Europa in 2040. Niet via de zoveelste saaie enquête, maar met een webapplicatie die visueel buitengewoon aantrekkelijk is. Mensen kunnen op een interactieve manier hun wensen ten aanzien van wonen, werken, eten en vrije tijd daarin aangeven. Voor ons als onderzoekers is daarbij van belang dat het gaat over activiteiten die effect hebben op het landgebruik in Europa. Want dat is waar het FP7-project Volante over gaat."

Voor meer informatie: Joske Houtkamp of kijk op www.life2040.eu.
Publicatiedatum: