Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Witte-fietsenplan met E-bikes in Utrecht?

'De Boom en het Meer' is in opdracht van de gemeente Utrecht begonnen aan een onderzoek naar de haalbaarheid van een 'witte-fietsenplan' voor Utrecht. Het E-bike systeem zou een toevoeging kunnen zijn voor het bestaande OV-aanbod en autoverkeer. Het idee is om de stad Utrecht te voorzien van duizend E-bikes. Ze moeten komen te staan op plekken als het station, binnenstad, bij bedrijven en in de wijken.

Door een enquête probeert de gemeente de behoefte van een dergelijk fietsensysteem te peilen onder Utrechters. Geïnteresseerden hebben tot volgende week om de enquête in te vullen. De Boom en het Meer hoopt in het najaar de onderzoeksresultaten te presenteren. Op dit moment voeren zij naast de enquête gesprekken met diverse stakeholders.


Wanneer de duizenden fietsen door de straten van Utrecht zouden kunnen rijden kan de organisatie van De Boom en het Meer nog niet zeggen.

E-bikes

E-bikes zijn elektrisch aangedreven fietsen die zich met een maximale snelheid van 25 km/h voortbewegen. De deel E-bike kan voor het gebruik gereserveerd worden en je betaalt alleen voor daadwerkelijk gebruik van de fiets. Een E-bike is ook voorzien van een navigatiesysteem en kan met GPS worden opgespoord. De fietsen kunnen op willekeurige locatie worden achtergelaten.
Publicatiedatum: