Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote brand op Ökodorf Brodowin

Op zondag 29 juni is het Duitse Demeter-bedrijf Ökodorf Brodowin door een grote brand getroffen. Twee opslaghallen met daarin landbouwmachines, stro en krachtvoer zijn door de brand verwoest. Er zijn 102 brandweerlieden in actie gekomen. De schade wordt geraamd op meer dan een miljoen euro.



De 35 kalveren van de boerderij kwamen het meest in gevaar. De kalveren van tussen een week en drie maanden oud stonden namelijk erg dicht bij het vuur. Ze hebben rook ingeademd en één kalf is als gevolg daarvan overleden. "Omdat ze op stro staan, had één vonk genoeg geweest", zegt Franziska Rutscher, woordvoerder van het BD-bedrijf. "Dankzij de steun van onze bezoekers waren we in staat om snel te evacueren. Franziska is blij dat de vlammen vanwege de Westenwind niet over zijn geslagen naar de zuivelschuur. De boerderij heeft 200 melkkoeien. In de schuur staat ook de melkmachine." Volgens Matthias Franke zijn de kalveren er relatief goed van afgekomen. "De dierenarts heeft slechts bij acht kalveren van een week oud rookvergiftiging vastgesteld. Hij heeft medicijnen voorgeschreven voor deze dieren."

De directeur van Ökodorf Brodowin is opgelucht dat de oogst nog moet komen, daardoor hoopt hij de voervoorziening op peil te kunnen houden.

Voor meer informatie: www.brodowin.de
Publicatiedatum: