Excursies op 16 en 19 juli

Steun en bezoek de Odin proeftuinen deze zomer

Deze zomer vraagt Estafette acht weken lang aandacht voor de Odin proeftuinen en het ontwikkelen van zaadvaste rassen. Op drie boerderijen heeft Odin biologische proeftuinen aangelegd, waar ze samen met boeren, wetenschappers en consumenten smaakvolle en vitale groente- en graanrassen ontdekken.

Enkele grote bedrijven bezitten het zaadgoed voor de meeste groenten en granen op uw bord. Deze firma's ontwikkelen vooral hybride- en gentechrassen die zich niet kunnen voortplanten. Hierdoor ontstaat een monopoliepositie, die de diversiteit en ontwikkeling van nieuwe rassen ernstig beperkt. In de Odin Proeftuinen worden daarom uitsluitend zaadvaste rassen van onafhankelijke veredelaars gebruikt. Zo kunnen boeren en tuinders op hun eigen bedrijf zaadgoed vermeerderen en zelf de meest passende nieuwe rassen selecteren.

In de zomer kunnen klanten bij Estafette sparen voor kassakorting of voor de Odin proeftuinen. Ze krijgen bij elke 10 euro aan boodschappen een stempel, met 10 stempels is de kaart vol. De stempels krijgt men tot en met 23 augustus, de volle spaarkaarten kunt u inleveren van 14 juli tot en met 30 augustus.

Kom deze zomer naar de Odin Proeftuin!

Deze zomer worden tevens verschillende excursies naar de Odin Proeftuinen in Kraggenburg, Swifterbant en Esbeek georganiseerd:

Woensdag 16 juli - 19:30-21:00 uur - bezoek met telers aan de tarweproeftuin bij Mts. Dames en Heren Vos in Kraggenburg - aanmelden via E.Nuijten@Louisbolk.nl.

Zaterdag 19 juli - 12:00-16:00 uur - bezoek met consumenten bij Vos in Kraggenburg. Met bezoek tarweproefveld, rondleiding over het bedrijf, uitleg over biologische veredeling en vermeerdering en een eenvoudige lunch. Aanmelden kan tot 17 juli 12:00 uur via consument@odin.nl of tel 0345 575154.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven