Nieuwe biologische hectarepremie in Vlaanderen goedgekeurd

Op vrijdag 4 juli keurde de Vlaamse Regering de nieuwe regeling voor de biologische hectarepremie goed. Daarin staan de nieuwe bedragen en procedures voor het verkrijgen van deze premie.

De regeling treedt nog niet meteen in voege. Daarvoor is het wachten op de goedkeuring van Europa op het volledige Vlaams Programma voor Plattelandsontwikkeling (het zogenaamde PDPO 3).

BioForum heeft het hele proces bij het tot stand komen van de premie opgevolgd en becommentarieerd.

Belangrijkste nieuwigheid is dat de steunbedragen gewijzigd zijn. Bovendien zijn er niet langer drie categorieƫn (omschakeling, bio maximaal 5 jaar en bio +5) maar twee, namelijk een omschakelingspremie (met een verbintenis voor de duur van de omschakeling) en een premie voor de voortzetting van bio (met een verbintenis van vijf jaar).

Klik hier voor de tabel met de nieuwe steunbedragen.

In het geval van een omschakelingspremie mag het perceel de laatste vijf jaar voor de start van de verbintenis geen deel uitgemaakt hebben van een biologische productie-eenheid. Om van de premie te genieten, moet je het perceel in eigen gebruik hebben vanaf de uiterste indiendatum van de verzamelaanvraag (21/4), en dit gedurende de hoofdteelt.

Vragen over deze nieuwe regeling, contacteer de beleidscoƶrdinator van BioForum, Esmeralda Borgo.

Bron: BioForum

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven