Streekplein op Bio-beurs

Op de Bio-beurs 2015 zullen speciale themapleinen worden ingericht. Zo komen er onder andere een Internationaal plein, een Demeterplein en een Kringloopplein. Ook biedt de beurs ruimte voor het Streekplein. Op dit plein staan de ambachtelijke producenten van bijzondere en smaakvolle producten. Geertje Schlaman van het Netwerk Biologische InfoCentra: "We maken een sfeervol geheel met lekkere producten en veel enthousiaste informatie over directe verkoop. We bieden kennisuitwisseling voor boeren, tuinders en ambachtelijke verwerkers zoals kaasmakers, bakkers en slagers of chef-koks."

Het Streekplein is de plek waar bezoekers de biologische boer, tuinder en ambachtelijke makers zelf kunnen ontmoeten. En waar handelaren rechtstreeks zaken kunnen doen met de producent. De 'praktijktoers' zijn een belangrijk element van het Streekplein. Dit zijn rondleidingen langs standhouders op het Streekplein en de beursvloer daarbuiten. Mede-organisator van het Streekplein Maria van Boxtel is enthousiast: "Afgelopen beurseditie organiseerden we bijvoorbeeld excursies voor inkopers van natuurvoedingswinkels, waardoor enkele standhouders nu in de regio aan deze winkels leveren."Het Streekplein biedt net als de afgelopen jaren verschillende workshops rond actuele thema's. Komend jaar wordt extra aandacht besteedt aan culinaire activiteiten op de boerderij, aan verkoop via het web, de boerderijwinkel en de boerenmarkt.

Het Streekplein is een initiatief Stichting Van Eigen Erf, Streekeigen Producten Nederland en het Netwerk Biologische InfoCentra in samenwerking met van enthousiaste boeren, tuinders en ambachtelijke verwerkers.

Wilt u deelnemen als standhouder of heeft u ideeën voor een inhoudelijke workshop? Kijk op www.vaneigenerf.nl of neem dan contact op met Maria van Boxtel: mvanboxtel@landco.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven