Recordgroei van 35% verwacht op Braziliaanse bio-markt

De Braziliaanse bio-markt maakt een opleving door. Voor het jaar 2014 verwachten deskundigen daarom een recordgroei van 35%, meldt de Duitse website Gabot.de.

Pioniersbedrijven breiden hun aanbod uit en jonge bedrijven en coöperaties brengen nieuwe ideeën en een grote verscheidenheid aan producten op de bio-markt van Brazilië. Sinds jaren vertoont de markt hoge groeicijfers - van minimaal 15 tot meet dan 20%. Met name biologische levensmiddelen en natuurcosmetica worden steeds geliefder in het land dankzij innovatieve marketingmodellen. Zo zal de plus van vorig jaar van 22% volgens de prognoses van deskundigen dit jaar overtroffen worden door een plus van 35%, omgerekend meer dan 659 miljoen euro (2 miljard Braziliaanse real).

Tot nu toe werd 50-60% van de gecertificeerde bio-producten geëxporteerd. Maar niet alleen de afzet in de export neemt toe, ook de vraag naar bio-producten in het binnenland stijgt dynamisch. Zo bedraagt de binnenlandse bio-omzet omgerekend momenteel circa 55 miljoen euro, wat een groei van 40% ten opzichte van het voorgaande jaar betekent.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven