Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biobites wil productie opschalen met grote droogoven

Biobites is een crowdfundcampagne gestart op het platform oneplanetcrowd. Hiermee wil het jonge bedrijf een grote droogoven financieren die het mogelijk maakt de productie op te schalen. De droogoven wordt speciaal op maat gemaakt en is veel goedkoper dan de gangbare droogovens. Hierdoor heeft Biobites slechts 5000 euro nodig. Andere ovens zijn vaak drie keer zo duur.

Simone van der Heide richtte Biobites iets langer dan een jaar geleden op. Inmiddels produceert het bedrijf vijf smaken Rawfood crackers en een zesde is onderweg. "De productiecapaciteit en verkoop zijn inmiddels verdubbeld, gefinancierd uit eigen middelen, maar willen we in heel Nederland kunnen leveren dan is er meer nodig", aldus Simone van der Heide.



"We merken dat de vraag naar biologische, pure producten blijft toenemen. Willen we hieraan kunnen voldoen dan is er echter kapitaal nodig. Het geld voor de droogoven hopen we via crowdfunding te halen. Uiteraard is er meer nodig, hiervoor zijn we in gesprek met banken en qredits. We hebben daarnaast voor crowdfunding gekozen omdat het helemaal van deze tijd is. Daarbij is het marketingtechnisch ook een goede tool. Je bedrijf wordt weer eens goed onder de aandacht gebracht." Alhoewel het ook veel tijd en energie kost bemerkt Simone. Zij runt het bedrijf met een parttime medewerkster en wajongeren. "We doen alles zelf, van productie tot marketing en sales. Eventuele samenwerking in de toekomst sluit Simone dan ook niet uit, tot op heden zijn we de juiste partner echter nog niet tegengekomen."



Voor meer informatie:

info@biobites.eu
www.oneplanetcrowd.nl/project/biobites
Publicatiedatum: