"Wij kunnen redelijk eenvoudig taken van elkaar overnemen"

Natuur bepalende factor in vakantieplanning BioRomeo-boeren

Vakantie - Voorpret en verlangen naar vrij; even los van agenda en dagelijkse dingen. Veel mensen zullen zich er in herkennen, maar niet de biologische boer. Het nationale pauzemoment valt namelijk samen met de periode waarin alles keihard groeit en bloeit. Combineer zonneschijn met een regelmatige bui en de gewassen schieten de grond uit. Net als het onkruid.

Compagnons

Bio-teler Krispijn van den Dries heeft het naar eigen zeggen goed getroffen. "Wij runnen ons bedrijf BioRomeo met zijn drieën en kunnen redelijk eenvoudig taken van elkaar overnemen. Ik ben ook opgegroeid met deze manier van werken en vind het erg fijn. Een bedrijf voeren waarbij je eigenlijk niet weg kunt, zou voor mij persoonlijk echt een blokkade zijn. Natuurlijk valt er iets te regelen met de bedrijfsverzorging, buren of collega's, maar toch."

Geen zomervakantie

"Het betekent evengoed niet dat wij in de zomer vakantie hebben; dit is gewoon een drukke tijd voor een boer. Door de week zijn er de afnemers die op je rekenen. Daarbij konden we de afgelopen tijd door de regen niet goed terecht op het land. Dan betekent het dus dat je de weekenden doorwerkt. Niet dat ik daar moeite mee heb, het hoort er gewoon bij. Het plezier dat ik beleef aan mijn werk maakt veel mogelijk."

Flexibel

"De natuur is simpelweg een bepalende factor en dat vraagt flexibiliteit. Soms in de vorm van doorwerken, maar soms ben je opeens een paar dagen vrij. In mijn vakantie in het najaar laat ik het stukje land dat me boeit en bindt graag ver achter me. Ik hou namelijk erg van reizen en rondtrekken; en ja, dat kan dan best eens vijf weken duren. Je hoort mij niet klagen", lacht Van den Dries.

Voor meer informatie: www.bioromeo.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.