Duitsland: groot aanbod aan biologische importaardappelen

Het verkoopseizoen van Duitse biologische vroege aardappelen is van start gegaan. Maar deze bio-aardappelen hebben het deels zwaar in eigen land. Biologische aardappelen uit het buitenland dringen zich namelijk steeds meer de Duitse markt op, meldt de Duitse website agrarheute.com.

"De Duitse markt is zeer aantrekkelijk voor de import. Dat leidt ertoe dat steeds meer aardappelen uit bijvoorbeeld Egypte en Israël, maar ook uit onze buurlanden, geïmporteerd worden", stelt Monika Tietke, secretaris van de 'Bio Kartoffel Erzeuger Verein' vast. De plaatsing in de handel wordt dan via de prijs geregeld. Duitse producten hebben het daarbij moeilijk. De kosten van de teelt en opslag van biologische aardappelen liggen namelijk veel hoger dan bij andere teeltculturen. De aardappel is namelijk veeleisender en vatbaarder voor ziektes.

"We kunnen niks anders doen dan de consumenten verzoeken om bij de aankoop van aardappelen op de verpakking te kijken, want daar valt op te lezen waar de aardappelen geteeld zijn. Voor mij heeft dat niks met patriottisme te maken, want elke biologische aardappel die hier geteeld wordt, vormt ook een actieve bijdrage aan de bescherming van het milieu", aldus Tietke.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven