Biologisch bier heeft voor kleine groep toegevoegde waarde

Uit het tiende Nationale Bieronderzoek blijkt dat biologisch bier slechts voor een kleine groep toegevoegde waarde heeft. De jongste groep bierdrinkers blijkt het minst positief. In de nationale monitor naar de perceptie van bier onder bierdrinkers in Nederland staat het volgende gemeld over biologisch bier:

Wanneer we de Nederlandse bierdrinker verschillende stellingen over hun keuzes in bier, zien wij dat de meningen tussen de bierdrinkers verdeeld zijn. Bijna een
kwart (23%) koopt liever lokaal gebrouwen bier wanneer zij de keuze hebben. Drie op de tien (29%) geeft echter aan dat dit op hun (helemaal) niet van toepassing is. Over de toegevoegde waarde van biologisch bier is bijna twee vijfde (37%) negatief. Slechts 17% geeft aan dit wel van toegevoegde waarde te vinden.

Ruim de helft (55%) van de bierdrinkers geeft aan dat zij (vrijwel) nooit bier van een onbekend merk kopen (55% versus 20% (helemaal) mee eens).

De jongste groep bierdrinkers (18 tot en met 29 jaar) kiest het minst vaak voor lokaal gebrouwen bier ((helemaal mee oneens) 41%). Daarnaast vinden zij biologisch bier
het minst vaak van toegevoegde waarde (53%).

Klik hier voor het hele rapport.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven