Goed om te doen:
- Koop bederfelijke producten, zoals melk of diepvriesproducten als laatste in de winkel en gebruik een koeltas.
- Berg uw boodschappen thuis direct op, zodat deze producten niet te lang buiten de koeling blijven staan.
- Zet uw koelkast op 4°C, dit is de ideale koelkasttemperatuur. Zo blijven producten langer goed.
- Zet bederfelijke producten zoals melk meteen na gebruik terug in de koelkast. Het effect is: voor elk uur buiten de koeling, is het één dag minder lang houdbaar.
- Zet de melk en yoghurt met de kortste houdbaarheidstermijn, (die het eerst op moet) vooraan in uw koelkast en de nieuw gekochte producten achteraan, net als in de supermarkt.
- (Karne)melk, yoghurt en vla zijn na openen ongeveer drie dagen houdbaar, houd hier rekening mee wanneer u de verpakking opent. Zodra de Tenminste Houdbaar Tot-datum (THT-datum) op de verpakking is verstreken, kunt u aan de melk ruiken en proeven of deze nog goed is. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.
- Vruchtgroenten zoals tomaat, komkommer en paprika blijven buiten de koelkast langer goed.
- Bladgroenten zoals sla, spinazie en andijvie, maar ook broccoli, bloemkool en witlof bewaart u het beste in de koelkast.
- Tropisch fruit, zoals ananas kunt u het beste op de fruitschaal leggen. Gesneden fruit moet wel in de koelkast.
Kijk voor meer tips op deze pagina.
Klik hier voor meer informatie vanuit PLUS.