Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overgrote deel van de soep biologisch

1500 mensen eten Discosoep tegen voedselverspilling

Afgelopen zaterdag 28 juni werd Damn Food Waste in Groningen gehouden. In het Noorderplantsoen kwamen 1500 bezoekers een bordje Discosoep eten tegen voedselverspilling. "De zon scheen en er hing een fijne festivalsfeer", vertelt Renée Hendrickx van Damn Food Waste. "Op de markt stonden verschillende Groningse initiatieven die zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan. Bij Koko Toko kon je bijvoorbeeld je eigen waste smoothie bij elkaar fietsen, met fruit dat anders gewoon zou worden weggegooid. Damn Food Waste heeft met de lunch ruim 450 kilo groenten, 50 kilo fruit en ruim 200 broden van de vuilnisbak gered."


Foto's door: JJ Perspectives.

Renée geeft aan dat het overgrote deel van de soep biologisch was. "Ook het brood voor bij de soep was biologisch. En de schillen en groenten die overbleven zijn naar de varkens van Boerderij Waddenvarkens en De Mikkelhorst gegaan."


Publicatiedatum: