Bio-certificaat van slager uit provincie Utrecht ingetrokken

Inspectie-organisatie Skal Biocontrole heeft het bio-certificaat ingetrokken van een slager uit de provincie Utrecht. Het bedrijf heeft vleesproducten als biologisch verkocht waarvan het vlees wel biologisch was, maar veel van de overige ingredi├źnten niet. Ook kocht het bedrijf gangbare overige levensmiddelen in en verkocht ze door onder biologisch keurmerk. Deze fatale afwijkingen kwamen aan het licht tijdens de jaarlijkse Skal-inspectie bij het bedrijf.

Gevolgen

Het bedrijf mag met onmiddellijke ingang geen eigen producten meer verkopen onder de naam biologisch. Alle verwijzingen naar biologisch moeten uit de winkel verwijderd worden. Ook is het bedrijf opgedragen haar zakelijke afnemers hiervan direct in kennis te stellen.

Verantwoordelijkheid

De biologische ondernemer is verantwoordelijk voor het bio-product en moet aan de bio-regelgeving voldoen. Wanneer een ondernemer de regels overtreedt, kan Skal het biologische certificaat van de ondernemer innemen.

Over Skal Biocontrole en haar sanctiebeleid

De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving. Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland. Jaarlijks worden alle gecertificeerde bedrijven gecontroleerd. Ook vinden tussentijdse, onaangekondigde flitsinspecties plaats. Skal kent een streng maar tevens proportioneel sanctiebeleid. Een ernstige overtreding van de bio-wetgeving leidt tot gedeeltelijke afkeuring. In het geval van deze slager is er sprake van twee fatale afwijkingen. Dit leidt tot intrekken van het certificaat van het bedrijf.

Voor meer informatie: www.skal.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven