Manager biologisch-dynamisch bedrijf blijft vierjarige opleiding

Vanaf komend studiejaar worden mbo niveau 4-opleidingen ingekort van vier naar drie jaar. Groene opleidingen die wel vierjarig mogen blijven, zijn: paardensport, milieu en ruimte, paraveterinaire ondersteuning en manager biologisch-dynamisch bedrijf.

Dat staat in de regeling vierjarige opleidingen die de minister van OCW op 18 juni 2014 heeft vastgesteld. Opleidingen die op deze lijst staan, zijn uitgezonderd van de verkortingsmaatregel die in studiejaar 2014-2015 ingaat. De maatregel is onderdeel van het actieplan Focus op Vakmanschap.

Groen onderwijs

Voor de aoc's gaat het om de opleidingen tot instructeur paardensport, toezichthouder milieu en ruimte, milieufunctionaris, dierenartsassistent veterinair en manager biologisch-dynamisch bedrijf. Hiermee neemt minister Bussemaker het eerder dit jaar uitgebrachte advies van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) over. De opleidingen zullen komend jaar goed gemonitord worden, laat SBB weten.

Entreeopleiding

Ook werd op 18 juni het nieuwe kwalificatiedossier voor de entreeopleiding (voorheen niveau 1) vastgesteld. Komend schooljaar zijn de niveau 1-dossiers en het AKA-dossier ook geldig. Op 1 juli 2014 krijgt de minister het herziene entreedossier (met basis-, profiel- en keuzedeel) aangeboden, dat ingaat vanaf schooljaar 2015-2016.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.