Erasmus Paviljoen Rotterdam wint prijs voor duurzaam horecabedrijf

De horeca van het Erasmus Paviljoen op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft de jaarlijkse Falco Eleanorae Award voor duurzaam horecabedrijf toegekend gekregen. De prijs is bestemd voor horecabedrijven die duurzaam denken en doen. De prijs zal in september tijdens een mini-symposium over duurzaamheid en voedsel worden uitgereikt.

De horeca van het Erasmus Paviljoen onder leiding van chef-kok Mark Baan onderscheidt, zich volgens initiatiefnemer van de Falco Eleanore Award Gregor Christiaans, door een bewuste keuze voor duurzame producten. Gregor: "In het Erasmus Paviljoen wordt zo veel mogelijk met lokale en biologisch producten gewerkt. Hierbij is de keuze en inbreng van leveranciers cruciaal. Het betrekken hierbij van de hele keten van producent tot consument is een belangrijk onderdeel voor het maken van een solide basis voor duurzame horeca. Het Erasmus Paviljoen heeft in het eerste jaar van haar bestaan bewezen daarvoor te staan." Middels deze award wil Gregor meer aandacht vragen voor duurzaamheid in de Nederlandse horeca.

Duurzame horeca en catering maakt onderdeel uit van de strategie van de Erasmus Universiteit voor het verduurzamen van de campus. Het Erasmus Paviljoen maakt met gebouw en horeca daar een belangrijk onderdeel van uit.

Falco Eleanorae Award

Falco Eleanorae Award bestaat sinds 2012 en stimuleert de bewustwording bij horeca en consument voor duurzaamheid. Voorgaande jaren hebben Rotterdamse chef-kok Pepijn Schmeink (onder andere De Eendracht) en OSP Zakelijke Catering uit Hoofddorp gewonnen. De Award is genoemd naar de Eleanora Valk, een bedreigde vogel die maar op een aantal plaatsten ter wereld voorkomt.

Voor meer informatie: www.eur.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven