KOOKmakkelijk gaat voor meer bio-groenten van lokale boeren

Anderhalf jaar na de succesvolle start van KOOKmakkelijk.be wil de firma meer duurzame groenten in zijn maaltijdpakketten gebruiken. In samenwerking met 'Boerderij De Brabander' gaat KOOKmakkelijk niet alleen het aandeel van biologische groenten in zijn pakketten vergroten, maar ook de groentekilometers verkleinen en meer lokale producten gebruiken.

Ideologie

KOOKmakkelijk stelt wekelijks huisgemaakte, gevarieerde én duidelijke recepten samen, doet de boodschappen én levert vervolgens alle nodige ingrediënten en receptjes aan huis bij particulieren. Dit concept wordt gesmaakt bij de Belgische huishoudens, die graag gevarieerd en gezond koken voor het hele gezin. KOOKmakkelijk wil daar positief op inspelen en het kopen en eten van biologische groenten uit eigen streek bevorderen. De keuze voor een samenwerking met Boerderij De Brabander was dan ook snel gemaakt, gezien zij biologische groenten uit eigen tuin telen en die van andere lokale boeren verdelen.


Biologische streekproducten

Voortaan zal KOOKmakkelijk zijn bio-groenten rechtstreeks bij Boerderij De Brabander halen. Meer nog, De Brabander zal op aanvraag van KOOKmakkelijk ook minder gekende en vergeten groenten telen, die normaal niet in het assortiment zitten. Maar liefst 50% van KOOKmakkelijks geleverde, verse groenten zijn voortaan biologisch én lokaal geteeld. Door het steunen van lokale boeren zal de groentekilometer aanzienlijk dalen en zullen de groentjes kraakvers bij de consument terecht komen. Alweer een weerspiegeling van hun respect voor het milieu.


Duurzaamheid pur sang

KOOKmakkelijks duurzame aanpak gaat nog een stapje verder dan de biologische streekproducten. In de maaltijdpakketten meten ze altijd de juiste hoeveelheid
ingrediënten af waardoor de consument minder voedsel weggooit. Ook op sociaal vlak draagt zaakvoerder Relinde Eerlingen haar steentje bij. Boerderij De Brabander geeft langdurig werkloze mensen uit de regio de kans om werkervaring op te doen in de groentetuin. Terwijl ze de bio-groentjes verbouwen, worden ze opnieuw klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Voor meer informatie: www.KOOKmakkelijk.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven