Motto Eetbaar Hoorn: groenten telen en delen

Lekker bezig zijn met een moestuin en daarmee ook nog eens anderen helpen: dat is het streven van de stichting Eetbaar Hoorn. Vrijdag 20 juni zijn de eerste kroppen sla uitgedeeld aan onder meer de voedselbank.

De stichting Eetbaar Hoorn heeft 6.000 vierkante meter landbouwgrond tot haar beschikking voor stadslandbouw. Grond die eigenlijk volgebouwd zou worden met woningen; maar ja... de crisis. En waarom zou je die grond braak laten liggen? "We hebben ideeën zat", zegt voorzitter Angelique Snoek die zich vooral met biologisch tuinieren bezig houdt.De grond is begin mei opgeleverd en er is heel hard gewerkt om het terrein in te richten met zaaigoed, planten en struiken. Op 20 juni is dus de eerste oogst sla, snijbiet en bosui richting het wijkcentrum in de wijk Kersenboogerd gegaan voor de cursus Buget Koken voor minima en er is een lading sla naar de Voedselbank.

Chris de Meij van Eetbaar Hoorn hoopt op veel 'verbinding' door de tuin en dat er vooral meer gaat groeien dan alleen groenten en fruit: "We vragen onder meer jongeren van de praktijkschool om mee te helpen en mensen die de draad weer op willen pakken. Samen met de deelnemers van deze tuin kunnen we dan iets heel moois maken van deze tuin."

Klik hier voor de videoreportage.

Bron: RTV NH

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven