Femke van den Heuvel één na beste Vegan Chef van Europa

Femke van den Heuvel van het Haarlemse VlamIndePan (cateringbedrijf/restaurant) en de VIP Health & Nutrition koksopleiding is verkozen tot één na beste vegan chef tijdens een internationale kookwedstrijd: The Vegeterian Chance. De initiatiefnemer van deze wedstrijd is Pietro Leemann, eigenaar van het enige vegetarische sterrenrestaurant van Europa: Joia in Milaan.

De opdracht was om twee gerechten - een voorgerecht en een nagerecht - te bereiden. Samen met één van haar studenten, Iwan Westdijk, reisde zij af naar Milaan om de strijd aan te gaan met 7 andere chef-koks uit Europa. Uniek aan deze kookwedstrijd: De jury beoordeelden niet alleen op smaak en presentatie, maar ook op duurzaamheid en voedingswaarde.


Alle deelnemers op een rijtje.

Als voorgerecht zette Femke een kleurrijk gerecht: lava van voorjaarsgroentes voor. De marinades waarin een deel van de groente bereid waren, onder andere op basis van duindoorn en kombucha, vond de jury sensationeel. Femke werd geprezen om de beheersing van haar technieken en het creatieve gebruik daarvan. Ook het gebruik van louter Nederlandse biologische ingrediënten werd gewaardeerd. In het hoofdgerecht sprongen vooral de tempeh van Nederlandse peulvruchten en de zeewiercrackers in het oog. Verder was de jury lovend over Femke's kennis van haar leveranciers: van alle grondstoffen kent ze niet alleen de telers, maar ook de productiewijze en de impact ervan op het milieu. Ook de kennis over voeding en gezondheid maakte indruk.


Rechts Femke, in het midden de Italiaanse winnares Daniela Cicioni.

Uiteindelijk eindigde Femke net achter de Italiaanse winnares: Daniela Cicioni die op alle aanwezigen enorme indruk maakte met haar tulband van couscous en gedroogde courgettebloemen.

Klik hier om naar de website van The Vegan Chance te gaan (Italiaans/Engels).

Voor meer informatie:

Femke van den Heuvel
VlamIndePan
Smedestraat 13
2011 RE Haarlem
023-5511738
06 25034358
info@vlamindepan.nl
www.vlamindepan.nl
www.viphealthandnutrition.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven