Femke van den Heuvel van het Haarlemse VlamIndePan (cateringbedrijf/restaurant) en de VIP Health & Nutrition koksopleiding is verkozen tot één na beste vegan chef tijdens een internationale kookwedstrijd: The Vegeterian Chance. De initiatiefnemer van deze wedstrijd is Pietro Leemann, eigenaar van het enige vegetarische sterrenrestaurant van Europa: Joia in Milaan.
De opdracht was om twee gerechten - een voorgerecht en een nagerecht - te bereiden. Samen met één van haar studenten, Iwan Westdijk, reisde zij af naar Milaan om de strijd aan te gaan met 7 andere chef-koks uit Europa. Uniek aan deze kookwedstrijd: De jury beoordeelden niet alleen op smaak en presentatie, maar ook op duurzaamheid en voedingswaarde.
Alle deelnemers op een rijtje.
Als voorgerecht zette Femke een kleurrijk gerecht: lava van voorjaarsgroentes voor. De marinades waarin een deel van de groente bereid waren, onder andere op basis van duindoorn en kombucha, vond de jury sensationeel. Femke werd geprezen om de beheersing van haar technieken en het creatieve gebruik daarvan. Ook het gebruik van louter Nederlandse biologische ingrediënten werd gewaardeerd. In het hoofdgerecht sprongen vooral de tempeh van Nederlandse peulvruchten en de zeewiercrackers in het oog. Verder was de jury lovend over Femke's kennis van haar leveranciers: van alle grondstoffen kent ze niet alleen de telers, maar ook de productiewijze en de impact ervan op het milieu. Ook de kennis over voeding en gezondheid maakte indruk.
Rechts Femke, in het midden de Italiaanse winnares Daniela Cicioni.
Uiteindelijk eindigde Femke net achter de Italiaanse winnares: Daniela Cicioni die op alle aanwezigen enorme indruk maakte met haar tulband van couscous en gedroogde courgettebloemen.
Klik hier om naar de website van The Vegan Chance te gaan (Italiaans/Engels).
Voor meer informatie:
Femke van den Heuvel
VlamIndePan
Smedestraat 13
2011 RE Haarlem
023-5511738
06 25034358
info@vlamindepan.nl
www.vlamindepan.nl
www.viphealthandnutrition.nl

Abonneren
Vacatures
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
- Lead Auditor Kwaliteit & Processen
- Junior account manager
Top 5 - gisteren
- Nieuwe vereniging Bioplant geeft de biologische akkerbouw een nationale stem
- "Het stimuleren van biologisch en het eigen duurzaamheidsprogramma zitten elkaar niet in de weg"
- Allereerste editie van De Moestuinbeurs: 17 en 18 maart
- Boerenzoon verbindt consument, telers en boeren via website
- Midden-Oosten maakt kennis met bio-zuigelingenvoeding en opvolgmelk op basis van geitenmelk
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos