Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De phytophthora is erg vroeg dit jaar"

Focus op aardappelen tijdens open dag BioRomeo

In het kader van het Lekker naar de Boer-weekend, bezocht René Eijsink van IkBoerGoed zondag 22 juni de open dag bij BioRomeo in Ens. Naast rondleidingen en de lekkerste patat uit de polder, was er ook een Aardappeldebat voor telers, veredelaars en consumenten.

Krispijn van den Dries vertelt in het fragment dat BioRomeo op zo'n zeventig hectare vergeten groenten teelt. "Of onvergetelijke groente noem ik ze eigenlijk", aldus Krispijn. Hij noemt als voorbeelden de regenboogpeen, pastinaken, wortelpeterselie, de mierikswortel, rode aardperen, Friese woudboontjes. Ook gaat Krispijn in de reportage onder meer in op de vragen die werden gesteld door de aanwezigen. "Onze aardappelen liggen bijvoorbeeld al dood. Dan krijg je de vraag wanneer we die dood hebben gespoten, maar die hebben we natuurlijk dood gebrand, met vuur. Dat soort vragen komen naar voren."

BioRomeo - open dag 22 juni 2014 from René Eijsink on Vimeo.

Publicatiedatum: