Werking Probila-Unitrab opnieuw opgestart in Wallonië

Probila-Unitrab, de Nationale Beroepsvereniging van Verwerkers en Verdelers van de Producten van de Biologische Landbouw, herstart zijn activiteiten in Wallonië.

Begin 2009 besliste de Raad van Bestuur van Probila - Unitrab om de vertegenwoordiging en verdediging van haar leden toe te vertrouwen aan de twee regionale structuren: vzw BioForum Wallonië en BioForum Vlaanderen. Die vertegenwoordigen en verdedigen immers de belangen van alle stakeholders van de biologische sector.

In 2013 zorgde een structurele hervorming van de Waalse landbouwsector voor ingrijpende veranderingen van de omkaderingsstructuur van de biologische sector. Omdat de Raad van Bestuur van Probila-Unitrab de belangen van verwerkers en verdelers zo goed mogelijk wil ondersteunen, hebben ze begin mei beslist om hun activiteiten van de vereniging opnieuw op te starten, meer specifiek voor het Franstalige gedeelte. Naast de vertegenwoordiging en belangenverdediging zal Probila-Unitrab ook aandacht besteden aan ontwikkelingsstrategieën voor 'duurzaam ondernemen'.

In Vlaanderen verandert er niets: daar blijft BioForum de biologische verwerkers ondersteunen en hun belangen vertegenwoordigen.

Bron: BioForum

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.