"Claire (groep 7a): "Biologisch is veel lekkerder en ook gezond"

Bio-streekproductenmarkt op basisschool De Tovervogel

Kinderen van basisschool De Tovervogel hebben zichzelf aangeboden als journalist voor Oisterwijk Nieuws en zijn uiteraard van harte welkom, ze hebben een verhaal geschreven over de streekproductenmarkt:

Biologische streekproductenmarkt op De Tovervogel in Oisterwijk
Op vrijdagmiddag 4 juli wordt op basisschool De Tovervogel in Oisterwijk een biologische streekproductenmarkt gehouden. De markt is toegankelijk voor iedereen en wordt georganiseerd door de kinderen van groep 7a en 7b van de Tovervogel.

Claire van groep 7a vertelt: "Ik vind het leuk om dit mee te organiseren. We eten thuis ook altijd biologisch, maar als ik op een feestje ben ga ik niet vragen of het biologisch of plofkip is. Biologisch is wel veel lekkerder en ook gezond, omdat er geen bestrijdingsmiddelen op zitten." Bram eet thuis ook altijd biologisch: "Het is ook beter voor de dieren. De kippen en de geiten lopen in de wei en zitten niet in een klein hokje."

Het is een streekproductenmarkt. Jari van groep 7a zegt: "Dat is handig want dan hoeft het eten niet met het vliegtuig te komen. Het eten dat van de andere kant van de wereld komt, moet ver vliegen en is dus heel slecht voor het milieu." Bram: "Daarom is het belangrijk meer mensen producten kopen van boeren uit de buurt."

De boeren uit de buurt reageerden enthousiast op de vraag van de kinderen om mee te doen. De kinderen zijn nog volop bezig om bedrijven te bellen, maar het is al wel duidelijk dat op 4 juli een breed aanbod van streekproducten (overwegend biologisch) verkrijgbaar zal zijn. Claire: "Dat is ook handig voor mensen die willen weten wat je dicht bij huis allemaal kunt krijgen." In ieder geval doen mee: Aardbeienkweker Van de Ven en de Kerkhovense Molen, met meelproducten, brood, groenten uit eigen tuin en overige streekproducten. Zorgboerderij De Es komt biologische groenten, net zoals familie Jonkers uit Spoordonk met paprika (met tomaten, komkommer, aubergine, en courgette). Sprankenhof is er met klein fruit, jam en sapjes en Boerderijwinkel Van Rijsewijk uit Helvoirt met een breed assortiment levensmiddelen.

De kinderen hebben er zin in. Najmo: "Het zou leuk zijn als er veel mensen komen. We gaan de boeren helpen met verkopen. Iedereen is welkom."

De biologische streekproductenmarkt is een activiteit in het kader van Wereld School Wereld Wijk. Een project, gesubsidieerd door de Provincie Noord-Brabant waarin kinderen, ouders en leerkrachten van vier Brabantse basisscholen, waaronder De Tovervogel, samenwerken met maatschappelijke organisaties, burgers en bedrijven uit de wijk aan tientallen duurzame projecten, zie www.wereldschoolwereldwijk.nl.

Vrijdagmiddag 4 juli van 13:30-15:30 uur op het schoolplein van basisschool De Tovervogel, Terburghtweg 1a.

Voor meer informatie: www.detovervogel.nl

Bron: Oisterwijk Nieuws

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven